»Cordua & Steno«: Hvor går grænsen for identitetspolitikken i statslige kulturinstitutioner?

Folkekirken skal sikre dannelsens genkomst, politisk kaos i Tjekkiet, debat om de statslige kunstinstitutioners politiske rolle, politisk motiveret mord vækker vrede i UK og »Volt« er et nyt paneuropæisk parti ved KV21 og Jakob Kvist i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. I denne uge er forfatter og journalist Jakob Kvist vikar for den ferierende Jarl Cordua. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

På ryggen af sidste uges fidusbamsemodtager, Liberal Alliances formand, Alex Vanopslaghs, tale ved Folketingets åbning har tidligere folketingskandidat for De Konservative, sognepræst Marie Høgh sat sig i spidsen for at sætte folkekirken i spidsen for bekæmpelsen af dannelsestabets konsekvenser. Men hvordan? Høgh gæster studiet.

Hør med live i »Cordua & Steno« på Berlingske eller Facebook fra klokken 10.05.

Selvom Jarl Cordua ferierer, skal vi jo som vanligt uddele en fidusbamse, og i denne uge bliver den en sjælden en af slagsen, fordi den vil være signeret af Corduas vikar, tidligere forlagsdirektør, forfatter og journalist Jakob Kvist. Sammen med Torben Steno vender han stort og småt fra den forgangne uge i den hjemlige politiske arena.

Det tjekkiske parlamentsvalg for to uger siden var på flere måder meget overraskende. Hverken de gamle kommunister eller Socialdemokratiet fik plads i parlamentet. Svar på, hvem der skal lede landet, og hvem der kunne indgå i en regeringskoalition, er ikke lette at give. Samtidig er landets præsident så syg, at han ikke kan passe sit embede. Den tjekkiske journalist Ota Tiefenböck forklarer situationen.

2. time

Identitetspolitiske dagsordener trænger sig på, ikke bare på Det Kongelige Kunstakademi, men også flere andre steder i statsligt finansierede kunstinstitutioner.

Hvor går grænserne for deres involvering i politiske dagsordener? Skal der strammere politisk styring til for enten at forhindre eller tilskynde en ligestillingspolitisk agenda? Debat mellem de to kulturordførere Birgitte Bergman fra De Konservative og SFs Charlotte Broman Mølbak.

Et iskoldt knivmord på en konservativ parlamentariker ved et vælgermøde i det sydlige England har sat sindene voldsomt i kog. Gerningsmanden er en 25-årig mand med somaliske rødder, som har tilknytning til radikale islamistiske grupperinger.

Hvem har ansvaret for, at det kunne ske, og hvad bør man gøre i fremtiden for at undgå lignende angreb? B.T.s internationale korrespondent, Jakob Illeborg, der netop er hjemvendt fra Storbritannien, kommer på besøg.

Volt er navnet på et nyt parti, der findes på stemmesedlen i Frederiksberg Kommune ved det kommende kommunalvalg. Partiet er dog meget langt fra bare at være en lokalliste. Faktisk er det et paneuropæisk parti, der findes i 16 lande i EU.

Volt har dog ingen ambitioner om at komme i Folketinget, men vil kun arbejde på lokalt og internationalt. Hvad skal vi med sådan et parti? Kathrine Richter giver svaret.