»Cordua & Steno«: Hvem skal betale for, at vi slipper hurtigt af med russisk gas?

Dystre udsigter for verdensøkonomien, afgørende slag om Donbas, prisen for hurtig afvikling af russisk gas og CO₂-afgift, borgerlige unge uenige om forsvarsforbeholdet og Aske Munck om slutspurten i det franske præsidentvalg i »Cordua & Steno« i Berlingske torsdag

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Ukraine-krigen og dens følger trækker veksler på verdensøkonomien. Står vi nu over for en gevaldig nedtur, og kan vi gøre noget for at forhindre det? I studiet analyserer økonom Lars Christensen det dystre fremtidsscenario.

Det er kl. 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook

Regeringen vil have Danmark til at yde mere, Arbejdstilsynet har været på besøg hos Dansk Folkeparti, og hvornår kommer jakampagnen op i gear? Det er nogle af de sager i dansk politik, som vi skal runde, inden vi forsøger at finde en modtager af »Ugens Fidusbamse«.

Danske Johannes Wamberg Andersen flyttede til Danmark med sin ukrainske familie, da russerne invaderede landet. Han følger udviklingen i Ukraine tæt og har kontakt med venner og bekendte i landet. Hvordan ser han på fremtiden for Ukraine, nu hvor Rusland har indledt et fremstød for at erobre hele Donbas-regionen?

Lyt til afsnittet her:

2. time

Hvordan slipper vi hurtigst muligt af med russisk gas? Hvem skal betale for afviklingen af naturgas? Kan vi nå det? Bliver danskerne glade for flere vindmøller? Hvem skal betale CO₂-afgift, og hvem slipper? Og er det rimeligt? Debat mellem Socialdemokratiets klimaordfører, Anna Paulin, og Venstres klimaordfører, Marie Bjerre.

De borgerlige er splittet i spørgsmålet om afskaffelsen af forsvarsforbeholdet. Det ses tydeligst hos de politiske ungdomsorganisationer, hvor Konservativ Ungdom anbefaler et nej, mens Venstres Ungdom ønsker et ja den 1. juni. Debat mellem Christian Holst Vigilius, formand for KU, og Maria Ladegaard, formand for VU.

Søndag løber anden valgrunde af stablen i det franske præsidentvalg. Onsdag aften mødtes de to tilbageværende kandidater, Emmanuel Macron og Marine Le Pen, i en sidste tv-duel. Hvad slog de to kandidater på i deres appel til vælgerne inden slutspurten i valgkampen om at indtage Elysée-palæet de næste fem år. Weekendavisens Aske Munck analyserer.

Lyt til afsnittet her:

Lyt til tidligere episoder her:

Følg Cordua & Steno på mobil