»Cordua & Steno«: Hvem er de ansvarlige for finanskrisens største skandale?

Karenstid til toppolitikere, skatteydere betaler milliarder for obligationsskandale, østrigsk politik og Ukraine-krigen, DF-skoleudspil vil vælte de kulturradikale af tronen i skolepolitikken, og katolik kan blive førsteminister i Nordirland – i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

Berlingske mener, at en karenstid på to år for toppolitikere, før de tager et lobbyistjob, vil være passende. Men er problemet stort, og vil forslaget få betydning? Diskussionen tages i »Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Nick Hækkerups skifte fra justitsministerposten til et direktørjob i Bryggeriforeningen har sat gang i en ny diskussion om, hvorvidt det er rimeligt for samfundet med pludselige jobskifte fra at være toppolitiker til lobbyist for erhvervslivet. Berlingske mener, at en karenstid på to år for toppolitikere, før de tager et lobbyistjob, vil være passende. Men er problemet stort, og vil forslaget få betydning? Vi tager diskussionen mellem lobbyist og tidligere embedsmand Christopher Arzrouni og bestyrelsesmedlem Christian Ougaard i Transparency International.

Det er klokken 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook

Vi skal vende ugen, der er gået i dansk politik med en ny regeringsrokade og et fint besøg fra Indien. Vi skal også se, om der er mulighed for at finde en modtager af »Ugens Fidusbamse«.

Skatteyderne måtte betale mellem otte og ti milliarder kroner for det, som Berlingskes erhvervsredaktør, Thomas Bernt Henriksen, kalder »finanskrisens største skandale« og sammenligner med Minkskandalen. Han opfordrer til, at hver en sten vendes i sagen, som han mener fortjener betegnelsen »Obligationsskandalen.« Men hvad handler sagen om, og har Bernt et bud på, hvem der eventuelt kan gøres erstatningsansvarlig, så man kan få kradset nogle af de tabte penge hjem?

Lyt til episoden her:

2. time

Østrig har spillet en særlig rolle under Ukraine-krigen. Den nye østrigske kansler, Karl Nehammer, tog til Moskva for at tale Putin til fornuft, dog uden resultat. Landet er politisk neutralt og derfor ikke medlem af NATO. Men hvordan placerer regeringen i Wien sig så i forhold til krigen, og hvordan præger den østrigsk politik? Christine Proksch er med os fra Wien.

Folkeskolen er blevet vansiret af årtiers socialistiske og kulturradikale skolepolitik, mener Dansk Folkeparti, der netop har lanceret et nyt skoleudspil. Heraf fremgår det, at DF vil lave et kernepensum – et nationalt curriculum – i skolerne, som alle elever skal undervises i. Er det en god idé? Vi tager debatten mellem undervisningsordførerne Alex Ahrendtsen (DF) og Lotte Rod fra De Radikale.

Torsdag afholdes der lokalt parlamentsvalg i Nordirland. Meningsmålingerne spår et politisk jordskælv, hvor de katolske nationalister i det venstreorienterede Sinn Fein-parti for første gang kan blive størst i parlamentet og indtage førsteministerposten. Imens er der krise hos det førende protestantiske parti UDP, der føler sig snydt af Boris Johnsens Brexit-aftale med EU på Nordirlands vegne. Vi får en stemningsrapport fra Sophie Rasmussen i Belfast.

Lyt til episoden her:

Lyt til tidligere episoder her:

Følg Cordua & Steno på mobil