»Cordua & Steno«: Hvad sker der med Nye Borgerlige efter Vermunds formandsexit?

Overvismand om store bededagsforslag, debat om flertalsafgørelser i EUs udenrigspolitik, Morten Dahlin om V-muligheder i regering, modstand mod den franske regerings pensionsreform og Nye Borgerlige efter Vermunds formandsexit i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Overvismand Carl Johan Dahlgaard er med i studiet hos Cordua & Steno. Han mener ikke, at der er empiri til at understøtte afskaffelsen af store bededag. Og så er der debat i studiet, når Alexander Ryle (LA) og Henrik Møller (S) diskuterer EU. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Regeringen vil afskaffe store bededag for at finansiere især fremrykningen af flere udgifter til genopbygningen af Forsvaret. Ved at arbejde mere så ryger der flere penge i statskassen, men der er dog et problem. Der er ingen empiri, der kan understøtte argumentet. Det mener blandt andre overvismand Carl Johan Dahlgaard, der tvivler på, at forslaget får en langvarig effekt på folks arbejdstid. Overvismanden er gæst i programmet.

Det er klokken 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Bør EU i fremtiden kunne træffe udenrigspolitiske beslutninger med flertalsafgørelser? Det har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) gjort sig til talsmand for. Socialdemokratiets Europa-ordfører, Henrik Møller, er positiv, mens Liberal Alliances EU-ordfører, Alexander Ryle, er skeptisk. Debat i studiet.

Vi skal også tale om ugen i dansk politik og uddele »Ugens Fidusbamse« til en værdig modtager.

2. time

Morten Dahlin er Venstres politiske ordfører. Hvad har han af forventninger til den nye SVM-regering, som hans eget parti er en del af? Hvad siger han til kritikken af regeringsgrundlaget, og hvor ser han Venstres politik blive udfoldet?

Den franske regering foreslår som led i en ny pensionsreform at hæve pensionsalderen fra 62 år til 64 år, men det er ikke populært. Slet ikke hos fagforeningerne, der varsler strejke. Analyse af Weekendavisens Frankrigs-korrespondent, Aske Munck.

Christiansborg stod igen på den anden ende tirsdag, da Nye Borgerliges stifter, Pernille Vermund, meddelte, at hun i løbet af 2023 træder tilbage som formand for partiet. Hvad betyder det for det lille nationalkonservative højrefløjsparti? Er det lukningstruet, som kommentatorer spår? Vi får en analyse af partiets situation og en kortlægning af de forskellige politiske strømninger, der findes i Nye Borgerlige, når partiets tidligere pressechef Lars Kaaber kommer i studiet.

Lyt til dagens afsnit her:

Lyt til tidligere afsnit her:

Følg Cordua & Steno på mobil