»Cordua & Steno«: Hellere demo for Black Lives Matter end demo for at forsvare ytringsfrihed

Danskere vil hellere demonstrere mod politiske problemer i USA end for at sikre ytringsfriheden i Danmark; Sophie Hæstorp vil være ny overborgmester i København; en fælles borgerlig økonomisk plan; unge mænds manglende uddannelse samt valg af ny konservativ leder i Tyskland. I »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Hvorfor går vi i Danmark mere op i at gå i demonstration mod racisme i USA end at demonstrere imod islamisters angreb på vores ytringsfrihed? Det kan man faktisk se på antallet, der møder frem til begge demonstrationer, hvilket undrer journalist Weekendavisens Jesper Vind. Han debatterer med kultur og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde fra Alternativet.

Hør med live i »Cordua & Steno« fra kl. 10.05 på Berlingske eller Facebook.

Sophie Hæstorp Andersen (S), borgmester i Region Hovedstaden, vil skifte sin post ud med overborgmesterposten i København efter næste valg. Hvorfor? Hun er gæst.

Vi skal som vanligt kommentere de mange begivenheder i dansk politik og finde en mulig modtager af Ugens Fidusbamse.

2. time

Findes der en økonomisk plan, der kan samle alle de borgerlige partier? Det mener den borgerlige tænketank Cepos, som cheføkonom Mads Lundby Hansen selv har leveret et svar på. Lundby Hansen er gæst i studiet.

Folkeskolen har svigtet drengene, og nu truer en social katastrofe. Sådan skrev to uddannelsespolitiske chefer fra Dansk Erhverv for nylig i Politiken. De peger på, at dobbelt så mange mænd som kvinder ingen uddannelse får – ud over grundskolen. De kalder det »et kæmpe uddannelsespolitisk svigt«. Hvad gør vi ved problemet? Vi spørger de to uddannelsespolitiske ordførere Jens Joel (S) og Ellen Trane Nørby (V).

Tysklands konservative skal vælge ny formand og kanslerkandidat. Merkel har for længst sagt stop, og den nuværende formand, Annegret Kramp-Karrenbauer, søger ikke genvalg. Nu udskyder CDU igen valget til december, hvor den gamle gruppeformand Friedrich Merz har lagt sig i spidsen af kandidatfeltet. Siegfried Matlok analyserer det meget vigtige valg af politisk leder i det dominerende regeringsparti i vores store naboland.

Hør tidligere afsnit her.