»Cordua & Steno«: Har Sundhedsministeren fået for meget magt?

Radikal sexistisk borgerkrig, ny epidemilov, kvinder drages af magtens mænd, Messerschmidt som kulturminister, nydelseslivet står overfor katastrofe, og gør det ulovligt at kalde plantebaserede produkter for kød i Cordua & Steno på Berlingske

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. time

Ifølge den borgerlige opposition får Sundhedsminister Magnus Heunicke alt for megen magt i den ny epidemilov, der står overfor at blive revideret. Debat mellem sundhedsordførerne Martin Geertsen, Venstre og Rasmus Horn Langhoff fra regeringspartiet Socialdemokratiet.

»Vi bliver nødt til at kunne tale om, at der blandt nogle af os kvinder er en tendens til, at vi synes mænd med magt er spændende og gerne vil tæt på dem. Jeg taler af erfaring og derfor også med al den skamfuldhed og selvkritik, der skal til for at kunne stille disse svære spørgsmål. Jeg er to gange gået målrettet efter mænd med magt, hvilket førte til to ret katastrofale forhold«. Det skrev tidligere MF for Alternativet, Carolina Magdalene Maier, for nylig i en klumme i Altinget. Hun er gæst i programmet og uddyber sin iagttagelser.

Som sædvanlig skal vi også omkring ugens historier i dansk politik, hvor vi ikke undgår at sætte spot på den igangværende radikale borgerkrig, men også skal forsøge at finde en modtager af Ugens Fidusbamse.

I denne uge er vi Torben Steno og tidligere forlagsdirektør, Jakob Kvist, der vikarierer for den ferieramte Jarl Cordua.

2. time

Morten Messerschmidt blev for nyligt ny næstformand for Dansk Folkepartis folketingsgruppe. Hvad vil han bruge den platform til? Skal DF endelig beslutte sig for at være et borgerligt parti? Hvorfor vil han være kulturminister? Messerschmidt er gæst i studiet.

Restaurationer, natklubber og Cirkus Nemo gisper efter vejret. Hvis ikke den allerede vedtagne økonomiske hjælp snart kommer til udbetaling, må man forvente masselukninger. Regeringen skyder skylder for den manglende udbetaling på EU's langsommelige bureaukrati, men De konservatives erhvervsordfører Mona Juul, mener regeringen gør for lidt. Mona Juul er i studiet.

EU vil forbyde producenter af vegetabilske køderstatningsprodukter at kalde deres plantebaserede varer for »kød«, men det er et forslag, der møder modstand fra direktør Henrik Lund fra en af producenterne Naturli’ Foods. Hvorfor? Vi taler med Henrik Lund.

Hør tidligere afsnit her: