Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
1. time
Putin har lukket for gassen til to EU-lande. Hvad får det af politiske og økonomiske indvirkninger i EU? Vi får en analyse af chefanalytiker og økonom i Danske Bank Mikael Milhøj.
Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.
Vi skal også vende stort og småt i dansk politik i den forløbne uge samt forsøge at komme af med Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.
Nogle mener, at en gavebod til vælgerne er slået op på Christiansborg. Pensionister, studerende på SU samt pendlerne kan se frem til en dyrtidscheck, hvis det står til regeringen og de partier, der mener, at den aktuelle høje inflation må udløse en økonomisk håndsrækning til økonomisk udsatte borgere. Men kan dansk økonomi holde til, at politikerne pumper endnu flere penge ud i en tid med høj inflation? Debat mellem politisk ordfører for Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen og politisk ordfører for de radikale, Andreas Steenberg.
2. time
Det, der for få måneder siden var næsten utænkeligt, er tæt på at blive en realitet. Finland og Sverige er på vej til at blive medlemmer af NATO. Hvad betyder det for NATO og for Danmark, at man får to nye nordiske lande, der ligger tæt på Rusland med i forsvarsorganisationen. Hvad gør NATO i mellemtiden for at sikre de to landes for et muligt angreb fra Rusland? Og kan man risikere at andre NATO-lande vil blokere for en optagelse? Vi spørger Lars Bangert Struwe, der er generalsekretær for den NATO-positive organisation, Atlantsammenslutningen.
Marcus Dib Jensen er 21 år, transseksuel og borgerlig. Han er dog ikke velkommen i de venstreorienterede LGBT-miljøer. Måske fordi han i modsætning til dem opfatter kønnet som et biologisk indiskutabelt faktum. Martin Dib Jensen, der i sidste uge fik Fidusbamsen, for at stå op for sine holdninger er gæst i programmet i dag.
Den nye tyske kansler Olaf Scholz fra SPD har længe været under massivt pres for at levere tunge våben til Ukraine. Den tyske regering er splittet i spørgsmålet om omfanget af våbenhjælp og først i denne uge kom det til et tøbrud hos kansleren. Desuden får især socialdemokraterne massiv kritik for at have ignoreret truslen fra Putin, og for at gøre Tyskland alt for afhængig af russisk gas. I Ukraine ser man ikke med milde øjne på Tysklands præsident Steinmeiers indsats i samme sag. Meget opsigtsvækkende blev han nægtet besøg hos præsident Zelensky i Kyiv. Vi får en analyse af Siegfried Matlok.
Lyt til tidligere episoder her: