»Cordua & Steno«: Gavecheck fra Christiansborg på vej

Putin lukker for gassen til to EU-lande, gavechecks fra Christiansborg på vej, NATO udvider i Norden, borgerlig transseksuel synes at køn er et biologisk faktum, og Matlok om tysk SPD-kansler i modvind på grund af Ukraine i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Pensionister, studerende på SU samt pendlerne kan se frem til en dyrtidscheck, hvis det står til regeringen og de partier. Men kan dansk økonomi holde til, at politikerne pumper endnu flere penge ud i en tid med meget høj inflation? Det diskuteres af politikere i dagens episode af Cordua & Steno. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Putin har lukket for gassen til to EU-lande. Hvad får det af politiske og økonomiske indvirkninger i EU? Vi får en analyse af chefanalytiker og økonom i Danske Bank Mikael Milhøj.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Vi skal også vende stort og småt i dansk politik i den forløbne uge samt forsøge at komme af med Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

Nogle mener, at en gavebod til vælgerne er slået op på Christiansborg. Pensionister, studerende på SU samt pendlerne kan se frem til en dyrtidscheck, hvis det står til regeringen og de partier, der mener, at den aktuelle høje inflation må udløse en økonomisk håndsrækning til økonomisk udsatte borgere. Men kan dansk økonomi holde til, at politikerne pumper endnu flere penge ud i en tid med høj inflation? Debat mellem politisk ordfører for Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen og politisk ordfører for de radikale, Andreas Steenberg.

2. time

Det, der for få måneder siden var næsten utænkeligt, er tæt på at blive en realitet. Finland og Sverige er på vej til at blive medlemmer af NATO. Hvad betyder det for NATO og for Danmark, at man får to nye nordiske lande, der ligger tæt på Rusland med i forsvarsorganisationen. Hvad gør NATO i mellemtiden for at sikre de to landes for et muligt angreb fra Rusland? Og kan man risikere at andre NATO-lande vil blokere for en optagelse? Vi spørger Lars Bangert Struwe, der er generalsekretær for den NATO-positive organisation, Atlantsammenslutningen.

Marcus Dib Jensen er 21 år, transseksuel og borgerlig. Han er dog ikke velkommen i de venstreorienterede LGBT-miljøer. Måske fordi han i modsætning til dem opfatter kønnet som et biologisk indiskutabelt faktum. Martin Dib Jensen, der i sidste uge fik Fidusbamsen, for at stå op for sine holdninger er gæst i programmet i dag.

Den nye tyske kansler Olaf Scholz fra SPD har længe været under massivt pres for at levere tunge våben til Ukraine. Den tyske regering er splittet i spørgsmålet om omfanget af våbenhjælp og først i denne uge kom det til et tøbrud hos kansleren. Desuden får især socialdemokraterne massiv kritik for at have ignoreret truslen fra Putin, og for at gøre Tyskland alt for afhængig af russisk gas. I Ukraine ser man ikke med milde øjne på Tysklands præsident Steinmeiers indsats i samme sag. Meget opsigtsvækkende blev han nægtet besøg hos præsident Zelensky i Kyiv. Vi får en analyse af Siegfried Matlok.

Lyt til tidligere episoder her:

Følg Cordua & Steno på mobil