»Cordua & Steno«: Fører venstrefløjen ideologisk kamp mod private børnehaver?

Venstre efter Løkke, debat om profitfrie børnehaver, Støjberg på vej i rigsretten, Matlok om ny CDU-formand, provokerende sortmalede ansigter og S-ordfører om, hvordan folkeskolen skal kunne rumme drenge. Alt sammen i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

1. time

Lars Løkke er en ualmindeligt begavet politiker, men han havde åbenbart aldrig tid til at forklare partiets menige medlemmer den politiske kurs. Det så man tydeligst under valgkampen i 2019. Stig Leerbeck er byrådspolitiker fra Varde og Venstre-mand gennem årtier. Han beskrev for nylig i netavisen Altinget, hvordan han ser Venstres problemer, og hvad ledelsen bør ændre for at partiet kommer videre.

Hør med live fra klokken 10.05 på berlingske.dk og Facebook.

De private børnehaver skal ikke kunne trække profit ud af deres virksomheder. Det har venstrefløjen, Socialdemokratiet og De Radikale for nylig fået gennemført. Men hvorfor det, når de private børnehaver faktisk er bedre end de offentlige, spørger modstanderne af forslaget? Debat mellem SFs Jacob Mark og Liberal Alliances Ole Birk Olesen.

Torsdag ventes S, V og K at afklare, om de vil støtte et forslag i Folketinget, der stiller tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for en rigsret. Vi diskuterer, om der vil være et flertal bag en historisk beslutning. Vi forsøger også at finde en modtager af Ugens Fidusbamse og vende andre begivenheder fra ugen i dansk politik.

2. time.

Efter 15 år skal Tyskland i år have ny kansler efter Angela Merkel. I weekenden vælger det konservative parti CDU ny formand, og det kan give et fingerpeg om, hvem der bliver den næste kansler i vores store naboland. Vi taler med vores Tysklands-medarbejder Siegfried Matlok fra Aabenraa.

Billedkunstneren Elmer går ikke af vejen for opmærksomhed. En stribe kendte danskere fra kulturverdenen bliver i en række portrætter malet sorte i ansigtet på en udstilling, der kaldes »Gabestokken 2020«, og som skal vises på udstillingsstedet »Den Frie«. Udstillingen kan endnu ikke besøges på grund af coronarestriktioner, men er måske allerede for kontroversiel og provokerende for den stadig mere politisk korrekte offentlighed. Har han allerede oplevet censur af sin endnu ikke helt færdige udstilling? Vi spørger Elmer.

I sidste uge var De Konservative og SF enige om at lave om på folkeskolen, sådan at den bedre kan rumme drengene, og som i fremtiden derfor får lavere timetal og flere praktiske fag. Men hvad mener Jens Joel, undervisningsordfører fra regeringspartiet, Socialdemokratiet, om denne vigtige sag?

Lyt til tidligere afsnit her: