»Cordua & Steno«: Er liberalismen møllestenen om de borgerliges hals?

Borgerlige har et liberalismeproblem, farvel til sjov med lande, Peter Viggo om syrisk borgerkrig, trafikale grænseproblemer med Sverige og Dennis Nørmark om løsninger på pseudoarbejdets svøbe i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag kl. 10.05.

»Cordua & Steno« – hør med live på b.dk, eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Den borgerlige krise har at gøre med liberalismen og især den såkaldte neoliberalisme. Neoliberalismen er en væsentlig drivkraft bag tidens populistiske reaktion, for populismen er en revolte mod denne liberalisme. Hvis vi mener, at det borgerlige Danmark har et populismeproblem, må vi også forstå dens liberalismeproblem. Det mener den konservative skribent Christian Egander Skov. Han debatterer med Martin Ågerup fra den borgerligt-liberale tænketank Cepos.

Lyt med fra kl. 10.05 på Berlingske og Facebook

Vi skal også drøfte ugen i dansk politik, hvor statsministeren holder studiekreds de næste to uger med sig selv, og den gæst hun dagligt har inviteret, når hun altså ikke opholder sig i Israel på jagt efter ledige vacciner, der ikke findes. Og så skal vi finde en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

Tiderne nærmer sig en tilstand, hvor det, som ikke alle synes er sjovt, ja det skal ingen have lov at more sig over. Først forsvandt sombreroerne fra fredagsbaren på universiteterne. Nu er det så slut med at lege med lande på Statskundskabs-studiets intro-uger. Debat om endnu en sag, hvor der er igen er udstedt en fatwa fra ledende organer på Københavns Universitet mod sjov og leg, hvor nogen fra et fremmed land kunne føle sig støt. Debat mellem to studerende Emil Sloth og Flavio Saleh.

2. time

Hvad skal de danske ejere af svenske fritidshuse gøre for at få lov til at passere grænsen for at tilse deres ejendom? Er der snart håb? Gør man noget fra politisk side? Og hvad siger situationen om nedlukkede grænser for fremtiden for Øresundsregionen og det nordiske samarbejde? Det taler vi om med Bertel Haarder som er medlem af Nordisk Grænsehindringsråd.

I ugens løb spekulerede Venstres Mads Fuglede til Jyllands-Posten om muligheden for at sende de mange flygtninge fra Syrien tilbage til deres hjemland. Det blev dog ved spekulationen slog Venstres formand senere fast. For så længe diktatoren Assad sidder, lader det sig ikke gøre. Men hvor solidt sidder han, og er der i øvrigt fred i Syrien? Hvem vandt egentlig den syriske borgerkrig? Vi spørger Peter Viggo Jacobsen, der er lektor ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet.

»Tilbage til arbejdet« er forfatter og antropologs efterfølger til bogen om psuedoarbejde, som han var medforfatter til. I den nye bog vil Nørmark angive løsninger til, hvordan man kommer dokumentation, bureaukrati, registrering og administrative opgaver til livs.

Hør tidligere afsnit her: