»Cordua & Steno«: Er en Rwanda-aftale om asylsøgere et Fata Morgana?

S-ordfører om mulighederne for en Rwanda-aftale, Store Mink Dag, yngre liberal ideolog vil genoplive Foghs minimalstats-idé, Topmøde og NATO-udvidelse i skyggen af Ukraine-krigen, Christian Langballe om DFs fremtid og Søs Marie Serup uddeler Årets Sommerfidusbamse til en folketingspolitiker i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Torben Steno og Jarl Cordua Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad siger regeringspartiet til deres støttepartiers kritik af en mulig aftale, der gør det muligt at parkere asylansøgere i Rwanda? Gør briternes problemer med at gennemføre udsendelse af flygtninge til det afrikanske land slet intet indtryk? Hvornår erkender S, at tanken om en Rwanda-aftale er et Fata Morgana som kritikerne hævder? Vi spørger S-udlændingeordfører Kasper Sand Kjær.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingskes eller Cordua & Stenos facebookside.

1. time

Torsdag er Store Mink-Dag, hvor Granskningskommissionen offentliggør sin længe ventede rapport. Er der tilstrækkelig med hård kritik deri til, at de radikale vil gå med de borgerlige og begive sig ned ad sporet med en rigsretssag mod Mette Frederiksen? Der sker også opsigtsvækkende ting i FE-sagen, hvor den anklagede FE-chef, Lars Findsen, har givet et opsigtsvækkende interview, hvor han antyder, at der også kan være blandet mulige politiske motiver ind i de anklager, der er rejst mod ham. Vi skal også omkring andre mener i dansk politik samt uddele sæsonens sidste fidusbamse.

»Vores samfund skal sættes fri fra politik og gives tilbage til borgerne. Vi har accepteret, at stort set alt i vores liv bliver reguleret og besluttet af et politisk flertal. Men politikerne kan ikke centralplanlægge, hvad der er bedst for det enkelte menneske. Vi skal sætte de frie fællesskaber fri og sige nej til mere politik«. Det mener kandidat i erhvervsøkonomi Simon Gardner Mogensen, som er en yngre liberal ideolog, der vil genoplive Anders Foghs gamle idé om en minimalstat.

2. time

Sverige og Finland er på vej mod NATO-medlemskab efter, at tyrkerne efter forhandling har trukket deres veto. NATO har holdt et topmøde, der opruster beredskabet vendt mod Rusland. Det hele bunder i Ruslands angreb på Ukraine, hvor ingen af parterne viser tegn på at stoppe krigen. Analyse af Claus Matthiesen, der er lektor ved Forsvarsakademiet.

Medlemsflugten fra DF fortsætter ufortrødent. Det engang så store parti er en skygge af sig selv. Der er dog stadig trofaste folk, der holder ved. Blandt dem sognepræst og tidligere MF Christian Langballe. Hvordan ser han partiets nuværende situation og mulighederne for en ny vej frem?

I sæsonens sidste udsendelse inden sommerpausen uddeles Årets Sommerfidusbamse, som går til en folketingspolitiker, der idet forløbne år har gjort en særlig god indsats, der overstråler andre. Traditionen tro overlades beslutningen helt alene til blot én enkelt politisk kommentator. I år har vi udvalgt Søs Marie Serup til at uddele sommerfidusbamsen!

Hør de seneste afsnit her:

Følg Cordua & Steno på mobil