»Cordua & Steno«: Er dommedag stadigvæk aflyst?

Matlok om valg i Tyskland, debat om ulighed i kultur, Martin Ågerup (CEPOS) om FNs klimarapport, USA sætter tommelskruerne på Belarus-diktator ,og Peter Mogensen om at EU er en fandens god forretning. Alt sammen i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Der er valg i Tyskland i næste uge, men den konservative kanslerkandidat Armin Laschet er over sommeren blevet stadigt mere upopulær. Til gengæld stiger tilliden til SPDs kandidat Olaf Scholtz i målingerne. Vi får en samlet analyse af den politiske situation i Tyskland efter en voldsom sommer, der især har stået i klimaforandringernes tegn, og den leverer Siegfried Matlok.

Hør med live i »Cordua & Steno« på Berlingske eller Facebook fra klokken 10.05.

Det ligner en vild uge i dansk politik med en stribe opsigtsvækkende politiske meldinger og et par igangværende dramaer hist og her. Vi samler op på det hele og forsøger også at uddele Ugens Fidusbamse til en værdig sjæl, der har sagt eller foreslået noget fornuftigt.

Mænd og især ufaglærte mennesker har typisk ikke stamplads på det Det Kongelige Teater eller sæsonkort til landets museer. Der er ulighed i kultur, hævder Socialdemokratiets kulturordfører Kasper Sand Kjær. Har han ret, og hvad bør man gøre politisk for at rette op på denne ulighed? Debat mellem Sand Kjær og de konservatives kulturordfører, Birgitte Bergmann.

2. time

Dommedag er aflyst, hævdede CEPOS-direktør Martin Ågerup i en debatbog for nogle år siden, Nu er FNs seneste klimarapport landet, der oplister et nyt skrækscenarie, hvis ikke der snart kommer fut i klimaopstillingen. Kan Ågerup fortsat bevare optimismen?

Et år efter at Belarus-diktator Lukasjenko på ny valgfuskede sig til magten, indfører Vesten med USA i spidsen en række nye sanktioner mod regimet. Kender af landet Jonathan Schacht Halling Nielsen analyserer situationen.

EU er en fandens god forretning for Danmark. Ordene er Kraka-direktør Peter Mogensens. For nyligt udkom tænketanken med en analyse, der viser, at nettogevinsten ved EU-medlemsskabet årligt er 140 milliarder kroner – eller 47.500 kroner pr. dansker. Hvordan er Kraka nået frem til dette tal? Peter Mogensen er gæst.

Du kan lytte til alle afsnit her: