»Cordua & Steno«: Er det tid til et indgreb på boligmarkedet?

Liberalismens fremtid, Jørn Stjerneklar om militærkup i Mali, hjælpepakker til aflyste musikfestivaler kommer for sent, Jesper Rangvid ønsker indgreb på boligmarkedet, og DA-reformforslag skal skaffe mere arbejdskraft. Alt sammen i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på berlingske.dk eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Det borgerlige liberale Danmark er trængt i defensiven. Dele af den gamle alliance i blå lejr distancerer sig stadigt mere fra det liberale tankegods ved helhjertet at bekende sig til nationalkonservatismen. Samtidig har Socialdemokratiet forladt liberal reformpolitik for i stedet at slå ind på en mere traditionel udgave med begyndende tilbagerulning af tidligere reformer. De liberale kræfter skal dog fortsat sætte en reformdagsorden, mener Keld Holm, formand for Selskabet for fremtidsforskning, for nylig i en kronik.

Hør med live i »Cordua & Steno« på Berlingske eller Facebook fra klokken 10.05.

Det har været en opsigtsvækkende uge i dansk politik, hvor regeringen er ramlet ind i sit andet nederlag på én uge, da man måtte trække forslaget om Udrejsecenter på Langeland. Vi ser på ugen, der er gået i dansk politik og uddeler en fidusbamse til en værdig modtager.

Så har der igen været militærkup i den vestafrikanske ørkenstat Mali. Blandt kupmagerne findes også en danskuddannet soldat. I april kom det i øvrigt frem, at danske specialstyrker var på vej til Mali for at hjælpe blandt andet franske tropper med at skabe stabilitet i området, der hærges af militante islamister. Journalist Jørn Stjerneklar analyserer situationen.

2. time

Coronarestriktionerne hæves, men ikke så de muliggør sommerens musikfestivaler. Mens fans fester løs udenfor Brøndby Stadion i timerne efter mesterskabet, så må landets musikfestivaler skuffet foretage aflysninger. Festivalerne blev af regeringen lovet hjælpepakker, men de kommer for sent. Hvorfor? Debat mellem kulturordførerne Birgitte Bergmann, De Konservative og Socialdemokratiets Kasper Sand Kjær.

Boligmarkedet boomer for tiden, og nationalbanken efterlyser et politisk indgreb fra regeringen, der dog afviser at gøre noget. Men det går ikke længere at lade som ingenting. Tiden er inde til et målrettet mindre indgreb, mener professor på CBS, Jesper Rangvid. Han er bekymret for den stigende rente, der kan udløse et voldsomt fald i boligpriserne, der kan underminere resten af økonomien. Vi taler med Jesper Rangvid.

De danske virksomheder kommer til at mangle hænder på den anden side af coronakrisen, og regeringen kan ikke hvile på tidligere regeringers reformer, mener Dansk Arbejdsgiverforening, der med ti reformforslag vil øge beskæftigelsen med 25.800 personer.

Det er særligt modtagere af kontanthjælp, nyuddannede og pensionister, der skal bidrage mere på arbejdsmarkedet. Vi taler med underdirektør Erik Simonsen fra DA.

Hør tidligere afsnit her.