»Cordua & Steno«: Er der tid til at føre krig under coronakrisen?

Krig og corona med Peter Viggo, rigsret mod Støjberg er tæt på, Løkkes nye parti, ulighed er et lille problem, UK endelig ud af EU med Poul Høi, Jack Ma er forsvundet i Kina og debat om drengene, der sakker bagud i folkeskolen, i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Er der egentlig tid til at føre krig midt under en coronapandemi. »Ork ja,« lyder det fra Peter Viggo Jakobsen, ph.d. og lektor ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet og professor ved Center for War Studies på Syddansk Universitet. Han giver os et overblik over alverdens krigstilstande i coronaens tid.

Hør med live fra kl. 10.05 på b.dk og Facebook.

Der sker lidt i dansk politik for tiden. En tidligere statsminister har forladt sit parti, og flere partier bakker nu op om en rigsretssag mod tidligere Venstre-minister Inger Støjberg. Og så er vi ellers blevet lukket mere ned uden større diskussion, mens vaccinationen er kommet i gang. Endelig skal vi også uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

Ulighed er et meget lille problem i Danmark. Indkomstforskellene er små og i høj grad forårsaget af individuelle valg. Det fremgår af Finansministeriets ulighedsredegørelse, skrev tidligere professor i statskundskab Ole P. Kristensen for nylig i en kommentar i Berlingske.

2. time

Så kom Storbritannien endelig ud af EU, og hvordan går det så med det? En britisk eksportør af såkaldte sexnumser har problemer med at få sine 10.000 artikler igennem den franske told, og det var jo ikke meningen, da han i sin tid stemte ja til Brexit, forklarer han til en britisk avis. Vi får en vurdering fra Berlingskes Poul Høi i Nordøstengland

Der sker ting og sager i Kina. Pludselig er det kinesiske erhvervsikon Jack Ma forsvundet efter at have kritiseret præsident Xi. Samtidig slår Kinas regering hårdt ned på den demokratiske opposition i Hongkong. Berlingskes Lene Winther er i studiet for at analysere, hvad der sker.

Forskellen mellem piger og drenges karaktergennemsnit i grundskolen forøges stadig og har aldrig været større, end den er i dag. Det gælder for både standpunkts- og prøvekarakterer i 9. klasse. Det skrev den uafhængige tænketank Kraka i en analyse før nytår, der dermed klart viser, at flere drenge bliver taberne i en folkeskole, der åbenbart i stigende grad er tilpasset til pigernes evner og trivsel på bekostning af drengene, hævder kritikere. Debat mellem SFs undervisningsordfører, Jakob Mark, og De Konservatives undervisningsordfører, Mai Mercado.

Lyt til tidligere afsnit her: