Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
1. time
I nytårstalen ville statsministeren have aktiveret ikkevestlige kvinder, så de kan komme ud på eksempelvis plejehjem og smøre madder, hvor der er behov for det. Men borgmesteren Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K), er skeptisk over for den konkrete udmøntning af forslaget om aktivering: »Det en fejlslutning at tro, at nyttejob for ledige ikkevestlige kvinder afhjælper manglen på arbejdskraft i ældreplejen. Som en af vores plejehjemsledere udtrykker det, er der grænser for, hvor mange madder, der skal smøres.« Benedikte Kiær uddyber synspunktet.
Det er kl. 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.
DF er ved at gå i opløsning inden årsmødet søndag, hvor partiet vælger ny formand. Imens har Venstre valgt ny gruppeformand, og på Christiansborg er reformforhandlinger i fuld gang. Vi vender ugen i dansk politik og uddeler Ugens Fidusbamse.
Tyskland er fanget i en økonomisk dobbeltfælde af evige coronarestriktioner og en industri, hvor forsyningskrisen har ramt hårdt. Det bliver bedre forude, men hvor stor en del af den tyske svaghed er midlertidig, og hvor stor en del er strukturel? Den nye tyske regering får det svært, vurderer Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Bie.
2. time
Lars Løkkes parti Moderaterne er endelig en realitet. Hvad vil partiet i dansk politik? Vi spørger partistifteren og leder af partiet, Lars Løkke.
Danskerne har bemærket energiprisernes himmelflugt herunder elprisen. Hvad vil politikerne gøre ved det? Energipriserne er i forvejen belagt med afgifter. Er tiden kommet til at sænke afgifterne? Vi spørger Socialdemokratiets energiordfører, Anne Paulin, og Venstres klimaordfører, Marie Bjerre.
Dansk økonomi er i fortsat i topform, efter at coronakrisen lukkede store dele af samfundet ned, og det resultat tager statsministeren og hendes regerings førte økonomiske politik gerne æren for, men overvismand Carl-Johan Dalgaard peger på en helt række andre forhold, der også forklarer, hvorfor vi slap nådigt igennem. Dalgaard er gæst i studiet.