»Cordua & Steno«: De Konservative debatterer Søren Papes fremtid

Fremtiden for De Konservative, Lykke Friis om den nye verdensorden, Færøernes aftale med Rusland kræves ophævet, stigende antal tyskere ønsker relationerne med Rusland bevaret og krav om deltagelse i forældreaktiviteter i landets skoler har udviklet sig til et tyranni i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

Cordua & Steno Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Evalueringen af De konservatives valgkamp er i gang, men det foregår tilsyneladende mest uden for partiets egne fora i offentligheden. En af kritikerne af K's valgkamp er den mangeårige medlem, vælger og donor til partiet, forretningsmanden Robert Spliid, der også har en fortid som formand for KU. Spliid er gæst i programmet.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via eller Facebook.

Den verdensorden, der fulgte Berlin-Murens fald, er i denne tid ved at rinde ud. Det ses tydeligst med Ruslands overfald på Ukraine, men hvad kommer der så i stedet? Og hvilken betydning får det for os i Europa? Det er temaet i Lykke Friis' nye bog »Tårernes Europa«. Friis er direktør for Tænketanken »Europa«.

2. time

Sjurður Skaale er genvalgt MF for Javnarflokkurin på Færøerne. Han er blandt de færøske politikere, der mener, at den ellers lukrative aftale som Færøerne har med Rusland, nu må ophøre som følge af krigen mod Ukraine. Til gengæld for at benytte havnene på Færøerne har Rusland imødekommet færøske fiskere med en torskekvote i Barentshavet, mens russiske skibe fanger 100.000 tons fisk på færøsk havområde. Skaale er gæst i studiet.

Rusland er fokuseret på at vinde kampen om opinionen i Tyskland, når det gælder hjælp til Ukraine i den krig, som, Putin fører mod landet. Længe har »Putinforståelsen« været mest udbredt i det østlige Tyskland, men lige lyder kravet om større tilnærmelse til russiske synspunkter højere overalt i hele Tyskland. Hvorfor er det kommet så vidt? Det forklarer Weekendavisens Tysklandskorrespondent Jesper Vind.

Er kravene om deltagelse i forældreaktiviteter og forældreinddragelse i landets skoler ved at antage et omfang, hvor der nærmer sig et forældretyranni overfor dem, der ikke kan eller vil være med? Det er i øvrigt et tema i en ny spillefilm »Forældre og Mødre« af instruktøren Paprika Steen. Vi spørger Rasmus Edelberg, der landsformand for foreningen »Skole og Forældre«.

Lyt til tidligere afsnit her:

Følg Cordua & Steno på mobil