»Cordua & Steno«: Covid-19 er en hensynsfuld dræber, der kun rører dem, døden i forvejen har kig på

Pinds blå parterapi, elitens barnligt-naive forhold til døden, red trafikaftalerne fra trafikpolitikerne, et stærkt socialdemokratisk netværk erobrede sidste år regeringsmagten i Cordua & Steno på Berlingske torsdag kl. 10.05.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

1. time

Blå blok er atomiseret. Der er ingen i dag, der ved, hvad borgerlig betyder. Hvor er de fem eller ti enkelte overordnede målsætninger, som borgerlige eller bare en stor del af de borgerlige kan enes om? Som vil appellere til danskerne? Sådan skrev Søren Pind i Berlingske fornyligt. Pinds parterapeutiske rådgivning lyder: Blå blok skal blive enig – eller se at blive skilt! Pind er med i studiet.

Tidligere generationer havde et klart og håndfast forhold til døden. I dag har eliten et ureflekteret, nærmest barnligt-naivt forhold til døden. Nu – under coronakrisen 2020 – skal vi finde os i en 42-årig statsminister, der siger, at »ethvert dødsfald er en tragedie«.

Covid-19 er en hensynsfuld dræber, der kun rører dem, døden i forvejen har kig på. Sådan skrev cand. phil og historiker Thorkild Kjærgaard for nylig i Kristeligt Dagblad. Han er gæst i studiet for at uddybe synspunktet.

2. time

Danmark har ikke brug for endnu en trafikaftale, der er skruet sammen af projekter med alt godt fra havet. Der er behov for at kigge trafikpolitikerne i kortene, så de ikke bare lander endnu en aftale med principløse rammevilkår for fremtidens trafikforhold. Der er alt for mange trælse fortilfælde. Det mener civilingeniør, tidligere vej- og trafikchef i Vejdirektoratet, Knud Erik Andersen, der i en kronik i Jyllandsposten i denne uge udnævner trafikpolitikerne til at være problemet.

Så er det tid til en snak om ugen, der snart er gået i dansk politik, hvor vi også skal uddele Ugens Fidusbamse.

45 partisoldater og 135 forbindelser på kryds og tværs udgør det socialdemokratiske netværk, der sidste år erobrede regeringsmagten. Hvem er de? Hvordan er netværket blevet til? Hvad er deres politiske projekt? Hvem har inspireret dem politisk, og hvordan fungerer netværket i praksis? Vi spørger journalist Malte Bruhn, der på Altinget.dk har afdækket og beskrevet netværket. Bruhn er med i studiet.

Hør tidligere afsnit her.