»Cordua & Steno«: Corydon kritiserer regeringens økonomiske politik

Bjarne Corydon om regeringens økonomiske politik, unge europamestre i druk, på flugt fra Hvideruslands sikkerhedstjeneste, #MeToo på Borgen, professorer om forskningsfrihed under pres og debat om coronaregler for restauranter i Cordua & Steno på Berlingske.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Udviklingen i Hviderusland/Belarus bliver fulgt med spænding og forhåbning om, at folket får dets frihed til selv at bestemme sin fremtid uden indblanding fra Rusland og diktator Lukasjenko. For nyligt var Jens-Kristian Lütken, der er næstformand i Europabevægelsen og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre, i landet, hvor han under dramatiske omstændigheder måtte flygte fra sikkerhedstjenesten. Han er i studiet for at give sin beretning.

De unge danskere er europamestre i druk. Er tiden kommet til at stramme reglerne for unges indkøb af alkohol? Debat mellem de Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, og Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh.

Vi skal gennemgå ugen i politik, der blandt andet omhandler #MeToo-sager om sexisme på Christiansborg – før og nu – og opklaringen og regeringens håndtering af FE-sagen, som nogle mener risikerer at ødelægge Danmarks sikkerhedspolitiske interesser. Måske finder vi også i denne uge en modtager af Ugens Fidusbamse.

2. time

Bjarne Corydon er tidligere socialdemokratisk finansminister og nuværende chefredaktør på dagbladet Børsen. Han er ganske kritisk over for den nuværende regerings økonomiske politik, som han kommer i studiet for at anmelde.

En række professorer på danske universiteter oplever et stigende pres på forskningsfriheden. Det skrev de i en kronik i denne uge i Berlingske. Presset kommer fra forskellige sider, og det risikerer tilsammen at gøre universiteterne mindre frie. Professorerne kræver nu politikerne på banen, så de kan træffe foranstaltninger, der kan sikre universiteternes uafhængighed og forskernes ytringsfrihed allerede her i »fredstid«, før gemytterne hidses yderligere op. Vi spørger forsknings og uddannelsesminister Ane Halsbo-Jørgensen (S), om hun også synes, der er et problem, og hvad hun eventuelt vil gøre ved det?

Gustav Hammerich Nordberg driver en bar i København. Nu er han igen ramt af coronarestriktioner særligt for hovedstadsområdets restaurationsliv, hvad han er meget utilfreds med. Hvad vil regeringen gøre for at hjælpe ham? Debat mellem Nordberg og regeringspartiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff (S).

Hør alle tidligere udsendelser her: