»Cordua & Steno«: Bør vi give tiårige mulighed for at få juridisk kønsskifte?

Fra LA til Løkke-netværk, uenighed gør demokratiet stærkt, nej til politikeres leflen for jyderiet, debat om juridisk kønsskifte til tiårige og Matlok om to tyske delstatsvalg forude i »Cordua & Steno« torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på b.dk, eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr

1. time

Nikolaj Gam-Pedersen var i flere år aktiv i Liberal Alliance. Nu har han som tusindvis af andre danskere meldt sig til Lars Løkke Rasmussens politiske netværk. Hvad har han af forhåbninger til den tidligere statsministers projekt, og ser han nogen faldgruber?

Lyt til første time her, eller lyt med i Podimo eller 24syv-appen:

Vi skal også i denne uge omkring ugens begivenheder i dansk politik. En ny genåbning er besluttet, men den møder kritik fra oppositionen. Samtidig har statsministeren haft gang i andre forhandlinger med partilederne om en større genåbningsplan. Og så har Danmark fået en ny politisk udpeget diplomat. Vi skal også uddele Ugens Fidusbamse til en fortjent modtager.

Det er ikke godt med for megen uenighed om coronarestriktionerne. Skal der stå respekt om dem, kræver det fuldtonet opbakning og ingen slinger i valsen. Tværtimod. Uenighed gør demokratiet stærkt, og derfor svækkes tilliden til demokratiet, når der ikke er plads til kritik og uenighed om coronarestriktionerne. Det mener Rune Stubager, professor i Statskundskab ved Aarhus Universitet.

2. time

Politikere fra alle de store partier forsøger at vinde billige point ved at bevise, hvor jyske de er, mens de rakker ned på hovedstaden. Det er fordummende og en potentiel bombe under det danske fællesskab. Det mener Michael Vindfeldt, der er Socialdemokratiets borgmesterkandidat på Frederiksberg.

Et flertal i Det Etiske Råd anbefaler at sænke aldersgrænsen for juridisk kønsskifte ned til ti år.

Lyt til anden time her:

Den borgerlige debattør Anna Libak er uenig. Debat mellem Libak og Det Etiske Råds formand, Anne-Marie Axø Gerdes.

To konservative tyske politikere er anklaget for at have taget sig godt betalt af to private virksomheder for at formidle hårdt tiltrængte mundbind og ansigtsværn til blandt andet tyske hospitaler og plejehjem. Nu risikerer skandalen at erodere CDUs muligheder for at klare sig godt ved to kommende delstatsvalg i Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz. Vi taler med vores Tyskland-medarbejder i Aabenraa, Siegfried Matlok.

Hør tidligere afsnit her: