»Cordua & Steno«: Bør man flage med regnbueflag på rådhusene?

Nej til regnbueflag på rådhuset, Peter Viggo Jakobsen sagde grimme ting om Pakistan, Storbritannien mangler akut arbejdskraft, borgerlig uenighed om stram finanspolitik, Tidehvervsbevægelsens store indflydelse på Folkekirken og Sverige skal have ny statsminister i Cordua & Steno på Berlingske tirsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første time

Skal regnbueflaget vaje over byens rådhuse? Nej, siger Slagelses viceborgmester, Villum Christensen, Liberal Alliance. Naturligvis, siger viceborgmester på Frederiksberg Jan E. Jørgensen, Venstre. Debat om, hvorvidt flagmarkeringen af den netop overståede Pride har taget overhånd.

Hør med fra kl. 10.05 Cordua & Steno på Berlingske. Programmet kan høres LIVE via Berlingske.dk og Facebook.

Vi skal have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager og tage en snak om ugen i dansk politik. Vi skal også omkring de oplysninger, der trods et tidligere dementi af en nyhed om fyring, alligevel vedbliver med at sive fra Forsvarsakademiet om, at professor Peter Viggo Jakobsen sidder på en vaklende stol. Hvorfor mon? Sagde han i sidste uge alt for skrappe ting om regeringens nye bedste ven, Pakistan? For tiden krammer regeringstoppen landets ambassadør, fordi landet hjælper Danmark med den akutte luftbro fra Kabul.

Storbritannien, covid-ramt og post-Brexit, mangler akut arbejdskraft. Der er ikke nok chauffører til at bringe varer ud, efter at østeuropæerne er taget hjem, og nu spørger arbejdsgiverne i slagteribranchen, om man ikke i stedet kan få indsatte fra fængslerne til at løse nogle af opgaverne mod betaling? Poul Høi orienterer.

Anden time

Der er overholdbarhed på de offentlige finanser frem mod 2030, er vurderingen bredt hos landets økonomer. Også hos cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerligt-liberale tænketank CEPOS, der mener, at der er et rum for nye skattelettelser. Det er dog ikke en vurdering, som Rasmus Jarlov fra De Konservative deler. Debat mellem de to i studiet.

Tidehverv er en teologisk bevægelse omkring tidsskiftet af samme navn, der tæller få hundrede medlemmer i sit netværk. Blandt de prominente medlemmer er især Søren Krarup og hans afdøde fætter, Jesper Langballe, men også andre fremtrædende familiemedlemmer. Det er en på sin måde konservativ bevægelse, men med markant indflydelse på ikke alene flygtningepolitikken, men også Folkekirkens udvikling eller rettere: Manglende udvikling.

»Kirkeministre skal sove på deres kontor,« var eksempelvis, hvad »Tidehvervs«-redaktør Agnete Raahauge gav som svar på, hvad hun ønskede sig af en ny kirkeminister. Det er forventninger, der passer socialdemokraterne udmærket. Vi får en vurdering af Kristelig Dagblads Kirke og Tro-redaktør, Anders Ellebæk Madsen.

Den svenske statsminister Stefan Löfvén har bebudet sin afgang, når de svenske socialdemokrater vælger ny formand på partiets kongres. Hvem bliver hans efterfølger? Og kommer svensk politik ind i mere smult vande ved at skifte statsministeren ud? Staffan Dahlöf analyserer situationen.

Du kan høre alle afsnit af »Cordua & Steno« herunder.