»Cordua & Steno«: Bør Danmark stole på regeringen i Rwanda?

Aftale med Rwanda, frivillig vaccinationsordning, valg i Skotland, Jens Rohde er blevet kristendemokrat og ny svensk alliance om strammere udlændingepolitik i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – hør med live på berlingske.dk eller lyt med senere i Podimo eller 24syv-appen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

1. time

Regeringen har lavet to samarbejdsaftaler med det afrikanske land Rwanda. Det sker efter, at regeringen længe har lovet vælgerne at etablere modtagecentre i et land udenfor Europa, hvor man kan sende asylsøgere hen. Det står der dog ikke noget konkret om i samarbejdsaftalen til trods for, at Danmark vil sende bistand og rådgivning til landet. Det ledes af en præsident, der fik næsten 99 procent af stemmerne ved seneste valg. Vi spørger Afrika-kender og journalist Jørn Stjerneklar, om Rwanda er et partnerland, som regeringen kan forvente vil levere varen.

Vi skal som sædvanlig også finde en modtager af Ugens Fidusbamse og vende udviklingen i dansk politik, der har budt på en længe ventet genåbning, der dog samtidig har lukket mange af sommerens musikfestivaler.

Det er klokken 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Pludselig havde vi i Danmark mange vacciner, og myndighedernes vaccinationskalender gav håb om, at alle fik første stik med vaccinerne i løbet af maj. Men så blev to vacciner udfaset. Den ene Johnson & Johnson endnu før man kom i gang med at stikke på grund af en meget lille risiko for blodpropper. Politikerne har overladt det til Sundhedsstyrelsen at tage den beslutning, men har vi den rigtige balance om, hvad politikerne ikke bør blande sig i? I al fald blander de sig i, at borgerne frivilligt alligevel kan vælge vragede vacciner til. Det taler vi om med Rasmus Horn Langhoff, Socialdemokraternes sundhedsordfører.

2. time

Der er valg i Skotland torsdag, og som sædvanlig er spørgsmålet om landets uafhængighed fra Storbritannien på dagsordenen, hvor nationalisterne i SNP kræver en ny folkeafstemning efter Brexit. Peter James Stark analyserer valget i Skotland, der i øvrigt finder sted samtidig med en række lokalvalg i England.

Jens Rohde er gået over til Kristendemokraterne. Hvor troværdigt er det? Og hvad er det egentligt for et politisk program, som partiet faldbyder vælgerne? Rohde er med i studiet.

En ny alliance om en strammere udlændingepolitik er født blandt flere borgerlige svenske partier og partiet Sverigesdemokraterna. Vi får en analyse af den svenske dansktalende journalist Staffan Dahllöf.

Hør tidligere afsnit her: