»Cordua & Steno«: Bliver det for dyrt med nye grønne bilafgifter?

Dyre grønne bilafgifter, fiskere i Brexit-klemme, hviderussisk oppositionspolitiker bortført, irsk vrede over Johnsons forhandlingskurs i Brexit-forhandlinger, Lone Frank om politikernes kærlighedsbegreb i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag kl. 10.05.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Politikerne har længe håbet på, at en million elbiler – eller flere – inden 2030 vil kunne bidrage markant til at mindske CO2-udledningen, som et flertal i Folketinget har sat sig for. Eldrup-kommissionen har netop barslet med beregninger og nogle modeller for et bilafgiftssystem, der får flere elbiler på gaden. Konklusionen er, at det både er dyrt og næppe muligt at få den CO2-reduktion, som politikerne forestiller sig. Vi tager debatten om kommissionens resultater med Klimarådets formand, Peter Møllgaard, og Cepos' analysechef, Otto Brøns-Petersen.

Vi skal også vende ugens begivenheder, hvor Danmark har fået et nyt grønt parti med en i egne øjne »sort panter« (eller er det panda?) i front.

En markant DFer har benyttet omskæringsdebatten til at smække med døren i skuffelse over sit partis holdning i sagen.

Endelig skal vi uddele Ugens Fidusbamse til en person eller forening, der har foretaget sig eller ment noget fornuftigt i ugens løb.

Den britiske regering gør knuder i de igangværende Brexit-forhandlinger med EU. Forhandlingerne følges meget tæt af de danske fiskere, hvis fremtidige levebrød i Nordsøen er afhængig af, at der kommer en aftale. Vi taler med direktør Kent Schau Fischer fra Dansk Fiskeriforening.

2. time

En markant oppositionspolitiker i Hviderusland blev i denne uge bortført og angiveligt forsøgt udvist til Ukraine. Det lykkedes ikke, da hun rev sit pas i stykker forinden.

Imens fortsætter demonstrationerne mod Hvideruslands præsident Lukasjenko, som i et interview åbner for sin afgang, men altså ikke lige for tiden. Vi får en analyse af den seneste udvikling fra Jonathan Schacht Halling Nielsen, der er tæt følger den meget spændende politiske udvikling i Hviderusland.

Vreden i Irland over Boris Johnson er kraftigt stigende – vreden retter sig mod, at den britiske premierminister hverken er i stand til få en aftale på plads med EU om Brexit eller overholde de aftaler, som han også har indgået med Nordirland og Den Irske Republik. Det fortæller danske Sophie Rasmussen, der følger debatten i både Nordirland og Irland.

Videnskabsjournalist Lone Frank fra Weekendavisen er gået både personligt og videnskabeligt til værks i sin nye bog, »Størst er alt«, hvor hun forsøger at indkredse, hvad kærlighed er. I samme ombæring er Lone Frank også ude med riven, når hun peger på den politiske omgang med kærlighedsbegrebet.

Hør alle tidligere udsendelser hér: