»Cordua & Steno«: Blev erstatningen til minkerhvervet for dyr for skatteyderne?

Skal coronavirus gøre gymnasiet eksamensfri, 19 milliarder kroner til minkerhvervene, Italiens regering er faldet, fremtiden for landbrugseksport fra Danmark og ny kvindelig statsminister i Estland. Det er »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Coronakrisen har spoleret undervisningen for folkeskolens og gymnasiernes elever. Bør de så slippe for eksamen til sommer? Debat mellem Socialdemokratiets undervisningsordfører, Jens Joel, og De Radikales ordfører for videregående uddannelser, Katrine Robsøe.

Det er klokken 10.05 i »Cordua & Steno« på Berlingske – programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.

Op mod 19 milliarder kroner – svarende til en tredjedel af en Femernbro. Så mange penge skal skatteyderne hoste op med til det tvangsnedlagte minkerhverv. Venstre står bag aftalen med regeringen, mens De Konservative mente, at den blev for dyr. Vi spørger De Konservatives Rasmus Jarlov og Venstres Torsten Schack Pedersen om deres vurdering af aftalen.

Vi skal også forbi ugens begivenheder i dansk politik. Blandt andet tog en nu stærkt omtalt udenrigsordfører til Dubai med kæresten for sidenhen at hævde, at der var tale om en arbejdsrelateret rejse. Det er også ugen, hvor Jens Rohde fik nok af De Radikale. Endelig skal vi uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

2. time

Den italienske regering ledet af teknokraten og juraprofessoren Giuseppe Conte er faldet. Efter to og et halvt år har et af de mindre støttepartier fjernet støttebenene, hvorfor støvlelandet er gerådet ud i en regeringskrise, som det er svært at se udgangen på. Hvorfor det er kommet så vidt og om italienerne nu skal til valg midt under coronakrisen, spørger vi Weekendavisens korrespondent Morten Beier om.

Skal Danmark i fremtiden være et eksporterende fødevareproducerende erhverv? Det er jo ikke sikkert, at det er muligt med de krav om bæredygtighed, som mange vælgere og nogle politikere efterspørger. Onsdag var fødevareminister Rasmus Prehn (S) i samråd om netop dette spørgsmål. Vi tager debatten med fødevareordførerne Erling Bonnesen fra Venstre og Socialdemokratiets Anders Kronborg.

Estland har fået sin første kvindelige statsminister. Kaja Kallas er ung og liberal og er kommet til magten efter en spektakulær korruptionsskandale. Og så kæmper hun ligesom sin liberale partifælle i Danmark med sin fars skygge. Den i Estland bosiddende dansker Ole Rasmussen følger estisk politik tæt og forklarer, hvorfor det kom til et pludseligt magtskifte i det lille baltiske land.

Hør tidligere afsnit her.