1. time
I den finansielle sektor går en stigende af medarbejdernes tid med at debattere, hvordan man skal forholde sig til implementering af FNs verdensmål og den grønne omstilling. Det er der masser af tid til, fordi computerne laver en stadig større del af arbejdet. Det samme gælder på advokatkontorerne. For – AI – kunstig intelligens, gør DJØF’erne overflødige. Hvilke konsekvenser får det for fremtidens arbejdsmarked. Det taler vi om med Otto Brøns-Petersen, analysechef i den borgerligt/liberale tænketank, CEPOS.
Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller Facebook.
Som sædvanlig skal vi også omkring ugen i dansk politik og uddele en fidusbamse til en værdig modtager. I denne uger sker det med gæsteværten, tidligere forlagsdirektør og journalist, Jakob Kvist, der er vikar for Jarl Cordua.
»Vi kvinder er stærke. Vi er skjoldmøer. Derfor nægter jeg simpelthen at blive sat i de ekstreme feministers offerbås«. Det skriver Danmarksdemokraternes politiske ordfører, Susie Jessen i en kronik. Hvordan vil hun politisk forhindre de ekstreme feminister fremmarch? Susie Jessen er gæst.
2. time
Jakob Ellemanns sygemelding har udløst flere bud på årsagerne til, at toppolitikere på stribe går ned med stress. Venstres mangeårige minister, Bertel Haarder, mener, at årsagen ikke bunder i selve arbejdet, men i politikernes konkurrence om opmærksomhed. Haarder er gæst.
Mange steder langs den meget lange grænse mellem Rusland og Ukraine er der ingen kamphandlinger. Hvorfor? Det får vi svar på, når senioranalytiker Jakob Kaarsbo fra tænketanken Europa med særligt fokus på sikkerhedspolitiske spørgsmål kommer på besøg. På det seneste er krigen i Ukraine intensiveret i en grad, hvor mange mener, at en russisk offensiv nu er indledt.
Snart er det 25 år siden af den såkaldte Good Friday Agreement blev indgået i Belfast i Nordirland. Fredsaftalen gjorde en ende på borgerkrigstilstanden mellem protestantiske loyalister og katolske irske republikanerne. Men holder freden? På overfladen ja. Men Brexit, som et flertal af nordirerne var imod og en lokal politisk modstand mod UK’s protokolaftale med EU, er stadig uafklarede spørgsmål. I forvejen lider Nordirland under, at de lokale politikere i fem år ikke har kunnet enes om at danne en regering. Nordirlandsekspert Sophie Rasmussen analyserer situationen.
Lyt til tidligere afsnit her: