»Cordua & Steno«: Anna Libak om Ukraine-krigen efter Putins mobilisering

Anna Libak om Ruslands mobilisering, det sociale medie TikTok i dansk valgkamp bekymrer, Dansk Folkeparti kræver diplomatisk boykot af VM i Qatar, Irans kvinder gør oprør mod hijab-krav, og Lars Løkke vil omlægge topskatten. Det er i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

I dette afsnit får Jarl Cordua og Torben Steno blandt andet besøg af Rusland-kender og udlandsredaktør på Weekendavisen Anna Libak. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Præsident Putin indleder nu en delvis mobilisering af Ruslands reserver af værnepligtige soldater, og der rasles yderligere med atomvåbnene. Hvad skal vi lægge mærke til nu, og hvad kommer der til at ske i Rusland? Vi spørger Rusland-kender og udlandsredaktør på Weekendavisen Anna Libak.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno på Berlingske, og programmet kan høres live via Berlingske eller på Facebook.

Vi kommenterer ugen i dansk politik og skal også forsøge at komme af med en Fidusbamse. Fidusbamserne er meget eftertragtede blandt danske politikere. Eksempelvis har de fået en meget central plads i LA-formand Alex Vanopslaghs seneste video.

De unges foretrukne sociale medier er ikke Facebook, men TikTok. Det har folketingspolitikere i valgkamp for længst øjnet og benytter det kinesiske medie til at nå unge vælgere. Men bør vi være bekymret for, at det er et firma fra det antidemokratiske Kina, der ejer og kontrollerer et medie, hvorpå de demokratiske processer foregår? Vi spørger Astrid Haug, der er rådgiver og ekspert i sociale medier.

2. time

Styret i Qatar skal afholde VM i fodbold. 6.500 migrantarbejdere er omkommet siden 2010, da landet fik værtskabet. De bor under usle forhold og får ikke deres løn. Hvordan bør det officielle Danmark stille sig til VM, nu hvor landsholdet har kvalificeret sig? Bør Kongehuset med den altid sportsinteresserede kronprins og regeringen med kulturministeren i spidsen deltage? Dansk Folkeparti er ikke i tvivl. Partiet kræver en diplomatisk boykot. Vi tager debatten med Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, og Venstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen.

Den 22-årige kurdisk-iranske kvinde Jina Mahsa Amini var på besøg i Teheran, da hun blev arresteret af moralpolitiet, som sørger for, at kvinderne i Iran går med hijab. Sammenstødet med politiet endte med, at hun blev indlagt på et hospital, hvor hun døde. Dødsfaldet affødte først protester fra kvinder over hele landet, der gør oprør mod kravet om tørklæder, men nu går også mænd på gaderne for at udfordre præstestyret. Vi får besøg af Jino Victoria Doabi, der selv har kurdisk-iranske rødder, og som følger udviklingen i landet.

Moderaternes formand er aktuel med et ny skatteforslag, der vil omlægge topskatten til en medarbejderafgift for virksomhederne. Forslaget har dog fået en hård medfart blandt andet af de økonomiske vismænd, som mener, at det gør skattesystemet endnu mere indviklet, end det er i forvejen. Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, er gæst og svarer på lytternes spørgsmål.

Følg Cordua & Steno på mobil