»Cordua & Steno«: Anarki i Storbritannien?

USAs fokus på Kina sætter EU-forsvarsforbehold til debat, kønslig kunststøtte eller identitetstyranni, storvask i CDU og liberalt kongemageri, benzinanarki i Storbritannien og debat om et fængselsvæsen, der er gået personalemæssigt konkurs i Cordua & Steno på Berlingske torsdag.

»Cordua & Steno« – podcast om dansk og international politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

USA fokuserer på Asien, og en del tyder på, at Europa skal løfte et større forsvarspolitisk ansvar selv i fremtiden. Er tiden kommet til at overveje Danmarks forsvarsforbehold i EU? Debat mellem udenrigsordførerne Marcus Knuth (K) og Martin Lidegaard (R).

Hvis spillesteder i Københavns Kommune skal have kommunal støtte, så er kravet, at de registrerer de optrædende som enten mænd, kvinder eller binære. Det er »identitetstyranni«, hævder De Konservative på rådhuset. Men socialdemokraten Andreas Keil, der er medlem af kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, og som har indført ordningen, synes derimod, det er fint, at kønsfordelingen bliver »afrapporteret«. Han uddyber sit synspunkt i studiet.

Hør med live i »Cordua & Steno« på Berlingske eller Facebook fra klokken 10.05.

Det tyske valg blev en katastrofe for CDU. Nu venter der en storvask for ansvaret for den fejlslagne valgkamp. Imens tyder alt på forhandlinger mellem trafiklys-partierne SPD, De Grønne og de liberale i FDP, der indtager rollen som tungen på vægtskålen og kongemager. Analyse af Siegfried Matlok.

2. time

Anarki i Storbritannien? Det beskriver udmærket situationen omkring landets benzinstationer, der lider af mangel på udbringninger som følge af en opstået chaufførmangel. Desperate bilister forsøger at hamstre benzin hurtigere, end tankbilerne kan nå frem. Vi får en rapport fra Berlingskes Poul Høi i England.

Vi skal også vende ugen i dansk politik og finde en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

»Kriminalforsorgen er gået personalemæssigt konkurs,« hævder fængselsbetjentenes formand.

Der sidder stadigt flere folk i fængslerne, og de sidder der i længere tid. Nu er der også akut mangel på fængselsbetjente, som det er svært at rekruttere til faget. Hvad vil politikerne gøre ved det? Vi spørger retsordførerne Samira Nawa (R) og Britt Bager (K).

Du kan høre tidligere afsnit herunder: