Cordua & Steno 7. november: Partistiftere med i premiere

Podcasten »Cordua & Steno« kendt fra Radio24syv har fået nyt hjem og flytter til Berlingske.dk.

Podcasten »Cordua & Steno« flytter til Berlingske.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første time

Cordua & Steno sender for første gang via nettet fra studiet hos Berlingske i Pilestræde 34 i det indre København. Vi taler kort med Berlingskes chefredaktør Tom Jensen om, hvorfor bladhuset overtager Cordua & Steno og andre tidligere 24syv-programmer?

»Velfærdsstaten styrer mod dyb krise«.  Det mener vismand, velfærdsforsker og direktør i VIVE Torben Tranæs, der forudser, at enten skal alle danskere betale mere i skat, eller også vil den økonomiske ulighed vokse markant, medmindre der findes et godt svar på, hvordan vi som samfund bremser det massivt opadgående pres på velfærdsudgifterne. Tranæs er gæst i studet.

Vi skal også vende ugens begivenheder på Christiansborg.  Og så skal vi måske uddele den første fidusbamse i Berlingske regi. I lyttere kan komme med forslag ved at skrive til os på vores FB-side Cordua og Steno.

Anden time

Novo Nordisk-fonden formand Lars Rebien Sørensen stiller sig nu skeptisk overfor regeringens planer om 70 pct. reduktion af CO2-udligning inden 2030: ”Det nytter ikke noget, at vi sidder heroppe og klapper os selv på skuldrene og siger: Vi gjorde det. Vi reducerede vores CO2-udslip i Danmark. Og så har resten af verden overtaget vores forurening og sviner det hele til, fordi vi sådan set bare er interesseret i vores egen selvretfærdighed og selvrealisering” Vi debatterer Rebiens analyse med de radikales klimaordfører MF Ida Auken og miljøvismand professor Lars Gårn Hansen, Det miljøøkonomiske råd.

Endelig er det britiske valg blevet udskrevet! Nu må Boris Johnson da være glad? Meningsmålingerne var med ham længe. Og hvad nu med Brexit-partiet? Vi får en analyse af Berlingskes Poul Høi, der med på telefon fra York, som ligger i Nordengland. Her ligger en række byer som er labour-højborge og i 2016 stemte for Brexit. De ser ud til at blive afgørende for parlamentsvalget udfald.

Danmark deltager nu i den militære Operation Barkhane, der skal bekæmpe terrorister blandt andet i det nordafrikanske land Mali. Hvorfor skal vi det og hvilke andre ”uheldige” politiske interesser risikerer Danmark at støtte i den anledning? Bliver Danmark nu spændt for franske interessers vogn, og hvad er i øvrigt exit-strategien?  Vi spørger postdoc Signe Marie Cold-Ravnkilde fra Dansk Institut for Internationale Studier.