»Cordua & Steno« 7. maj: Peter Skaarup taler ud om DFs vælgerkrise

Succes for den digitale kirke, Skaarup om DF i krise, blå uenighed om udligningsreform, kritik af velhaveres coronakompensation, coronavirus giver mindre globalisering, men flere robotter. Det er temaerne i »Cordua & Steno« torsdag.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Coronakrisen har givet folkekirken mulighed for at missionere i form af en digital kirke på nettet, som coronakrisen pludselig har skabt interesse for. Således havde en enkelt højmesse hele 7.000 seere. Vi får en forklaring fra Nik Bredholt, der er sekretariatsleder for Resam – Religion og Samfund.

DF har stået i en vælgerkrise siden valget, og nu høres kritikken stadigt mere højlydt fra egne rækker. Hvad er der gået galt, og hvad skal der laves om? Vi får en forklaring fra DFs gruppeformand, Peter Skaarup.

2. time

De Konservative kom ikke med i udligningsreformen. Hvad mener det 3. største borgmesterparti om SVs store reform? Vi spørger de konservatives kommunalordfører Orla Østerby.

Sophie Løhde var chefforhandler for Venstre under forhandlinger og repræsenterede partiet på pressemødet tirsdag. Hvorfor gik Venstre med til en aftale, og hvor fik man indflydelse? Hvad betyder det for hovedstaden og det borgerlige samarbejde i fremtiden?

Pelle Dragsted, fhv. MF (EL), m.fl. skoser Anders Fogh Rasmussen og andre private velhaveres moral, fordi de som næringsdrivende udnytter mulighederne for at få kompensation fra staten under coronakrisen. Der er et skred, mener Berlingskes kommentator Bent Winther. Vi tager debatten.

Corona-krisen vil få den effekt, at globaliseringen vil aftage, og vi vil hjemtage mere produktion til Vesten. Det betyder flere robotter i produktionen. Analyse af Berlingskes økonomiske chefanalytiker Ulrik Bie.

Se eller gense livesendingen fra programmet.

Hør tidligere afsnit her.