Cordua & Steno 30. januar: Hvem bliver Alternativets nye leder?

Alternativets nye leder, regeringens EU-politik, regulering af erhvervslivets »monsterlønninger«, hovedstaden som provinskommunernes økonomiske malkeko og den kinesiske tegningskrise i »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag.

Jarl Cordua og Torben Steno er værter på podcasten. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Hvem skal være Alternativets nye leder? Vi spørger tre af topkandidaterne – Josephine Fock, Rasmus NordqVist og Theresa Scavenius – der alle er med i studiet.

Reformernes tid er ankommet! Regeringen spiller ud med en udligningsreform, og vi skal dvæle ved den og andre begivenheder i dansk politik, hvorunder vi vil forsøge at slippe af med Ugens Fidusbamse.

Venstre og de Radikale står i hver sin blok, men kritiserer begge det, de mener er regeringens nølende EU-politik. Debat mellem EU-ordførerne Jens Rohde (R) og Lars Aslan Rasmussen (S).

2. time

SF vil sætte en stopper for de tårnhøje gager til erhvervslivets tops, og partiet foreslår på den baggrund, at man regulerer disse »monsterlønninger« ved lov. En direktør må fremover ikke tjene mere end 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Debat mellem SF-gruppeformand og finansordfører Jacob Mark og de Konservatives erhvervsordfører, Mona Juel.

Regeringen præsenterer torsdag sin længe bebudede udligningsreform, som betyder, at landets 38 rigeste kommuner skal sende endnu flere penge i retning af landets 60 fattigste kommuner. Forleden advarede tre hovedstadsborgmestres kronik i Jyllands-Posten om, at hovedstaden ikke skal være provinsens økonomiske malkeko. Vi har en af kronikkens forfattere, Glostrup-borgmester John Engelhardt (V), i studiet.

Og så er en tegner fra Jyllands-Posten atter i vælten. Denne gang for at have tegnet virussymboler i Kinas røde nationale flag, hvilket har hidset en del kinesere op – herunder landets ambassadør i Danmark. Hvilken betydning får det for Danmarks forhold til den økonomiske stormagt? Berlingskes korrespondent Lene Winther analyserer den kinesiske tegningskrise.