»Cordua & Steno« 30. april: Hvad vil de borgerlige, Tommy Ahlers?

Tommy Ahlers (V) om borgerligt samarbejde, coronakrise blotlagde konsulenters overflødighed i sundhedsvæsenet, national prioriteringsplan ved ressourcemangel nødvendig, EU-stemmer fra Produktionsdanmark og Westy om justitsministers voldsomme anklager mod Brasiliens præsident i »Cordua & Steno« torsdag fra klokken ti.

Cordua & Steno. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Coronakrisen har blotlagt, at laget af udviklingskonsulenter i sundhedsvæsenet er overflødige.  Det skrev sygeplejerske Casper Jensen for nylig i Information. Vi tager debatten om det med intensivlægernes formand, Joachim Hoffmann-Petersen fra Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, og borgmester i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Joakim er også med, når vi skal diskutere et andet meget alvorligt emne. Hvis intensivlægerne under coronakrisen for eksempel under en anden bølge løber tør for ressourcer, vil lægerne i den pressede situation skulle vælge, hvilke patienter de skal redde først. Derfor bør myndighederne ifølge Joachim Hoffmann-Petersen lave en national vejledning for, hvordan lægerne skal agere, hvis behandlingsbehovet overstiger ressourcerne. Vi tager debatten med ham og sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen (SF).

De borgerlige partier er gået sammen om en kronik, der samler blokken. Hvad er det man vil? Vi spørger Venstres Tommy Ahlers.

2. time

EU påvirker almindelige menneskers dagligdag. Ikke mindst på produktionsarbejdspladserne, der har stor gavn af samarbejdet. I en ny debatbog »Stemmer fra Produktionsdanmark« vil Dansk Metals EU-chef, Johan Moesgaard Andersen, bringe EU-debatten hen, hvor den hører hjemme og ud blandt almindelige mennesker i de produktive erhverv. Vi har forfatteren i studiet.

Så skal vi vende ugen i dansk politik og uddele Ugens Fidusbamse til en person, der har ment eller foreslået noget fornuftigt, der fortjener anerkendelse. Vi modtager gerne forslag fra lytterne.

Brasiliens kontroversielle præsident, Jair Bolsonaro, har sin egen måde at tilgå coronakrisen på, som mange ikke rigtig mener, at han tager alvorligt. Han skaber også furore på anden vis. For forleden dag anklagede den afgående justitsminister, Sergio Moro, præsidenten for dokumentfalsk og undergravning af det føderale politis uafhængighed. Vi får en analyse af Brasilien-kender Niels Westy.

Hør alle afsnit af »Cordua & Steno« her.