»Cordua & Steno« 27. februar: Mød De Grønne – et nyt grønt liberalt parti

Mød De Grønne, red det tyske sprog, statsbankerot i Argentina, Merkels efterfølger og debat om fagforeninger, der kvæler iværksætteriet, i »Cordua & Steno« torsdag kl. 10.00.

Jarl Cordua og Torben Steno er værter på podcasten. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Nu får Danmark et grønt liberalt parti, hvor både omstilling og økonomisk ansvarlighed er i centrum. Det nye parti nægter adgang til ledende poster for folk, der ikke har været uden for politik i minimum fem år.  Vi har formanden for De Grønne, Jonas Holm, i studiet.

Der er ballade på Christiansborg, hvor den socialdemokratiske spinmaskine har fået skabt store problemer for statsminister Mette Frederiksen. Hvad sker der nu?

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til et menneske, der har foretaget sig eller ment noget fornuftigt.

Tysk som sprog er på tilbagetog overalt i uddannelsessystemet. Ingen vil være lærer, og det er efterhånden få pladser på universiteterne, hvor man kan studere tysk. Erhvervslivet skriger dog på folk, der kan tale det store nabolands sprog, og nu kommer Lykke Friis fra Tænketanken Europa med et nødråb. Burde man ikke gøre en ekstra indsats for det tyske sprog her i 100-året for Genforeningen? Vi spørger uddannelsesordførerne Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Kasper Sand Kjær (S).

2. time

Så går Argentina efter al sandsynlighed endnu engang bankerot, men det var så forudsigeligt, som det kunne blive. Det bliver så tredje gang på 30 år, og det er i øvrigt sket ni gange siden uafhængigheden i 1816. Hvorfor sker det igen og igen? Hvem hænger på gælden? Og har også Danmark en lille aktie i statsbankerotten? Vi spørger Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Bie.

Hvem skal afløse Merkel? Debatten er nu brudt ud i tysk politik om, hvem der skal være ny CDU-formand og siden kanslerkandidat. Flere kandidater har allerede meldt sig, og det bliver ikke mindre aktuelt efter endnu et ringe delstatsvalg i Hamborg søndag. Vi får en analyse af Berlingskes Troels Heeger.

Modstand mod freelancere i platformsøkonomi udgør en trussel mod iværksætteri og øget velstand. Fagforeninger og røde politikere må give plads til mennesker, der ikke ønsker et lønmodtagerjob pakket ind i vat, skrev lederskribent Ole P. Kristensen for nylig i Berlingske. Sludder, svarede Niels Jespersen, skribent samme sted og socialdemokratisk debattør: Det er bare den sædvanlige gang fagforeningsbashing fra en nominelt konservativ avis, der har udliciteret arbejdsmarkedspolitikken til den neoliberale spinmølle Cepos. Berlingske holder hånden over fidusmageri! Vi tager debatten i studiet.

Her kan du gense livesendingen fra programmet.

Du kan høre tidligere afsnit af Cordua & Steno her.