»Cordua & Steno« 23. april: Efter Corona-krisen: Hvad skal der nu ske med pensionen til Arne?

Fremtiden for Arne, politik forklædt som videnskab, Mølbaks vurdering af danskernes selvdisciplin, USA vil støtte Grønland økonomisk, Boris' håndtering af Corona-krisen og det tyske mirakel i Cordua & Steno på Berlingske torsdag kl. 10.10.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Corona-krisen truer med at undergrave landets økonomi. I al fald på det korte sigt. Hvad så med Arne? Skal han, som S lovede i valgkampen, kunne komme tidligt på folkepension? Regeringen vil udskyde deres lovforslag med den model, som stadig er ukendt. Og hvad med Dansk Folkeparti, er de stadig med på den idé og skal erhvervslivet stadig betale? Vi tager debatten med beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) og DFs finansordfører René Christensen.

Forklæder regeringen politik som videnskab? Det mener professor Peter Kurrild-Klitgaard, Københavns universitet. I en kronik i denne uge i Berlingske skrev han, at regeringen har oversolgt budskabet om, at dens politik bare er eksperternes. For der findes ikke upolitiske politikker, og i sidste ende bør regeringens konsekvensanalyser kunne kigges i kortene og dens valg bedømmes derefter. Kurrild-Klitgaard er gæst i studiet.

I dag forhandler regeringen med folketingets partier om at genåbne landet yderligere efter den store nedlukning i marts. Centralt står Seruminstituttets Kåre Mølbaks vurdering. Ingen genoplukning uden Mølbaks anbefaling.  Er der håb for landets restauranter caféer og værtshuse? Vi giver en vurdering samtidig med at vi uddeler Ugens Fidusbamse til en værdig modtager.

2. time

Den amerikanske regering er ved at udarbejde en substantiel pakke med økonomisk støtte, der kan give fornyet energi til væksten i Grønland. Det skrev den amerikanske ambassadør Carla Sands for nyligt i en kronik i Altinget. Det har fået en række danske politikere op af stolen. Hvad er meningen? Vi får en analyse af Berlingskes sikkerhedspolitiske medarbejder Kristian Mouritzen og en kommentar til sagen af de konservatives grønlandsordfører Rasmus Jarlov.

Den tidligere Corona-sygdomsramte Boris Johnson er ude af hospitalet. Den nuværende ledelse af landet i det hårdt Corona-plagede  Storbritannien, høster hård kritik for sin håndtering af krisen, hvor det i forvejen høje dødstal senest er blevet opjusteret. Poul Høi analyserer situationen.

I Tyskland har den siddende regering under Angela Merkel omvendt medvind i offentligheden for sin håndtering af Corona-problemerne, og landet er ligesom Danmark begyndt at åbne igen. Jesper Vind fra Weekendavisen kalder udviklingen for »Det Tyske Mirakel«, og han er gæst i studiet.

Hør tidligere afsnit her.