Cordua & Steno 21. november 2019: Tidligere skatteminister med gode råd og ligestillingsminister, der forsvarer Kronprinsparret

Kronprinsesseparret promoverer venstreorienterede kunstnere, Debat om regeringens besparelser på kulturen, Karsten Lauritzen om mådehold i skattepolitik, Trump anerkender israelske bosættelser og Sveriges kamp mod bandekriminaliteten i Cordua & Steno torsdag kl. 10.00.

Podcast-værterne Jarl Cordua og Torben Steno. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Følg med på Facebook eller herunder.

Dagens program kommer til at indeholde følgende.

1. time

Regeringen lægger op til besparelser på kulturen, og det huer ikke kulturlivet. Debat mellem kulturordførerne JAN JOHANSEN (S) og BIRGITTE BERGMAN (K).

VI skal have uddelt ugens fidusbamse til en værdig modtager og kommentere ugen i dansk politik, hvor DFs Peter Skaarup er gået til kamp mod vinterbolle og vintermedister i varehusenes sortimenter.

En nationalkonservativ debattør på Berlingske Eva Selsing er ved at tabe tålmodigheden med Kronprinsparret: De bruger tiden på at promovere kunstnere af postmoderne-venstreorienteret-opløsningslækkert tilsnit,  der bl.a. kalder Pia Kjærsgaard for et nazisvin. Faktisk belønner man dem, der udskammer de få, som forsøger at tage vare på Danmark, mener debattøren, der også er forarget over at Kronprinsesse Mary er protektor for et internationalt Pride-arrangement i København i 2021. Selsing ville ikke stille op, så i stedet tager vi debatten med ligestillingsminister Mogens Jensen (S), der forsvarer Kronprinsparret, som han roser for at stille op for danske værdier om ligestilling.

2. time

Karsten Lauritzen (V) er ikke længere skatteminister, men han har nogle gode råd til alle sine kolleger på Christiansborg mht. at gøre skattelovgivningen enkel. Det handler først og fremmest om Politisk mådehold. Lauritzen er gæst i programmet kl. 11.00.

Den amerikanske regering under ledelse af præsident Donald Trump har pludselig anerkendt de israelske bosættelser på Vestbredden, som en ellers enig verden og flere FN-resolutioner for længst har stemplet som ulovlige. USA anerkender nu, at det er ok at erobret land nu kan indlemmes. Beslutningen gør det nu helt umuligt at forestille sig en løsning på den 70-årige Israel-Palæstina-konflikt, mener Berlingskes sikkerhedspolitiske korrespondent Kristian Mouritzen.

»Operation Rimfrost«.  Det er navnet på politiet i Malmøs større offensiv mod byens bandekriminelle. Her bliver betjente hentet til Malmø fra andre dele af Sverige med det formål at få flere betjente i bybilledet og at dæmpe den voldsbølge, der hærger byen. Malmø er på størrelse med Aarhus, men har haft 38 skuddrab på otte år. Kun seks er opklaret. Den svenske regering med statsminister Stefan Löfven afviser, at volden har sammenhæng med den voldsomme indvandring til Sverige og efterfølgende integrationsproblemer. De er skabt af fattigdom og udenforskab, mener statsministeren. Imens er SverigeDemokraterne landets største parti i en af de seneste meningsmålinger. Vi får en analyse af den dansk-svenske journalist Staffan Dahllöf.

Hør tidligere afsnit af Cordua & Steno her - eller afspil direkte herunder: