Cordua & Steno 2. januar: Snagen i patientjournaler og statsministerens nytårstale

Sundhedsansatte snager i patientjournaler, statsministerens nytårstale, fængsel for fusk med alternativ behandling, beskæring af Rigspolitiet, nye sikkerhedsalliancer uden USA, Polen ud af EU og de ikke-krænkende 2020ere i Cordua & Steno torsdag på Berlingske kl. 10.00.

Jarl Cordua og Torben Steno er værter på podcasten. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Nogle sundhedsansatte snager uberettiget i patienternes journaler. Siden 2016 er det sket i 1.490 tilfælde. Hvad vil politikerne gøre for, at der kommer bedre styr på det? Vi spørger borgmester Heino Knudsen (S) fra Region Sjælland.

Vi åbner et nyt år med en grundig analyse af statsministerens nytårstale, der åbner det politiske år 2020. Hvad har regeringen i ærmet til os alle sammen? Og så skal vi have sparket året i gang og måske uddele årets første Fidusbamse.

Der skal sættes ind over for fusk med alternativ behandling, der udnytter syge desperate mennesker, og kvaksalvere, der overtræder markedsføringsloven, bør i fremtiden komme i fængsel i stedet for som i dag slippe med bødestraf, mener de Konservative. Vi taler med MF Per Larsen, der er partiets sundhedsordfører.

Rigspolitiet skal beskæres og ressourcerne overflyttes til de lokale kredse. Det mener regeringen og et flertal i Folketinget. Hvorfor er det en god idé? Og hvad er det så, Rigspolitiet ikke skal lave? Debat mellem forbundsformand Claus Oxfeldt, Politiforbundet, og retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, SF.

2. time

Vi er snart på vej ind i præsident Donald Trumps fjerde regeringsår og en America First-udenrigspolitik, der har haft dramatiske konsekvenser for USAs alliancer, hvor flere tidligere alliancepartnere nu forbereder sig på en verden uden USA som den ledende stormagt og derfor skaber nye overraskende alliancer. Analyse af Berlingskes sikkerhedspolitiske korrespondent, Kristian Mouritzen.

Polens forhold til EU tager vand ind. Polen er ved at stikke af fra Ungarn, når det handler om at snige sig uden om retsstatsprincipperne. Er landet på vej til at finde en vej ud af EU? Michael Hardenfelt rapporterer fra Polen.

2010erne er nu historie, men vi ser frem mod 2020erne med Søren Damm fra Berlingskes kulturredaktion. Bliver de vilde og brølende som 1920erne eller konforme, begrænsende og alvorlige, sådan at de ikke kommer til at krænke nogen? Vi giver et bud.

Du kan høre tidligere afsnit af Cordua & Steno her.