»Cordua & Steno« 2. april: Liberal økonom kritiserer Folketingets krise-hjælpepakker

Dobbeltstraffe for Corona-kriminalitet, skepsis overfor redningspakker, kinesisk altruisme, Stjerneklar om Afrika før Corona-krisen, kulturens krav til regeringen og fortsat tillid til svenske model i Cordua & Steno torsdag kl. 10.10.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Så fik regeringen med sundhedsministeren i spidsen sin hastelovgivning igennem. Den indebærer blandt andet dobbelt straffe for kriminalitet begået i forbindelse med Covid-19. For eksempel tyveri af håndsprit. To partier var imod blandt dem de Radikale. Vi tager debatten med Marcus Knuth fra de Konservative og Kristian Hegaard fra de Radikale.

Alle kræver en redningspakke, og alle politikerne står i kø for at give én. Men er det nu fornuftig politik? Økonom Niels Westy er skeptisk overfor den store pengeuddeling, som ikke har set sin mage på denne side af finanskrisen.

Kinesiske rigmand er rejsende i værnemidler til de mest Corona-plagede lande. Er det bare enkeltpersoners altruisme og medmenneskelige solidaritet, eller er der snarere tale om en statssanktioneret bevidst strategi for at skabe goodwill fra start til slut orkestreret af den kinesiske regering? Berlingskes Lene Winther giver sit bud.

2. time

Fotograf Jørn Stjerneklar er bosat i Sydafrika, hvor Corona-restriktionerne er skarpe. Bevægelsesfriheden er minimal og der er lukket ned for salg af alkohol. Er Afrika som kontinent rustet til Corona-pandemien? Man har høstet nogle vigtige erfaringer med ebola, men omvendt er sundhedsvæsenet næppe gearet til at løse problemerne.

Nu skal regeringen redde teatrene, der må holde lukket under Corona-krisen Det kræver en teaterinstruktører appel til kulturministeren blandt dem formand for teaterinstruktørerne, Christoffer Berdal. Hvad er det regeringen ifølge ham skal levere på?

Så skal vi uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Forinden skal vi også vende ugen i dansk politik.

I Sverige stiger dødstallene for Corona-virus og især omkring hovedstaden Stockholm. I gamle dage var Sverige forbuddenes land, mens Danmark havde ry for at være mere liberalt indstillet. Det har Corona-krisen vendt op og ned på, hvor man i Sverige fortsat hellere kører med påbud end forbud. Vi får en analyse fra danske Kajsa Li Paludan fra Eskilstuna vest for Stockholm, om der stadig er tillid til den svenske model for bekæmpelse af Covid-19.

Se eller gense livesendingen fra programmet:

Hør tidligere afsnit her.