»Cordua & Steno« 16. april: Hvad vil Lars Løkke gøre anderledes end regeringen?

Vismanden om økonomisk krise, Lars Løkke om genåbningen, Kristian Jensen i debat om globaliseringen, identitetspolitiet på Kunstakademiet og landbrugets succes midt i krisen. »Cordua & Steno« på Berlingske torsdag kl. 10.10.

»Cordua & Steno«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Prognoserne for de økonomiske udsigter for fremtiden er skræmmende læsning. Hvad er egentlig status, og hvad kan vi gøre for at komme helskindet igennem? Vi spørger overvismand Carl Johan Dalgaard, der er med i studiet.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har ingen problemer med at kritisere regeringen for dens håndtering af dele af coronakrisen. Især den del, der handler om, hvordan vi redder dansk økonomi. Hvad er det, han er utilfreds med og vil gøre anderledes?

Globaliseringens æra er med coronakrisen endegyldigt forbi. Det mener cand.mag. Christian Foldager, der for nylig fremførte påstanden i Berlingske. Tidligere udenrigsminister og forfatter til bogen »Hurra for globaliseringen« Kristian Jensen er til gengæld ikke enig. Vi tager debatten.

2. time

På Kunstakademiet hænger plakater med opfordring til eleverne om at anmelde lærere for krænkelser, som de måtte føle sig udsat for. Måske de påståede krænkelser i højere grad handler om stram identitetspolitisk ensretning fra visse elevers side – i øvrigt med ledelsens opbakning. Ifølge kritikere har tilstandene frembragt en frygtkultur med et selvbestaltet identitetspolitisk politi, der truer det kunstneriske niveau på akademiet. Weekendavisen bragte i sidste uge en artikel om alt dette af journalist Poul Pilgaard Johnsen. Hvad mener kulturordførerne om det? Vi spørger Birgitte Bergmann (K) og Jan Johansen (S).

Så bliver det igen tid til at uddele Ugens Fidusbamse, hvor vi også skal vende den seneste uge i dansk politik.

Landbruget har ry for at brokke sig over tidernes ugunst og kræve mere hjælp, men lige for tiden går det faktisk strygende for dansk landbrug, mens næsten alle andre sektorer lider under coronakrisen. Hvorfor? Vi taler med Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Anne Arhnung, der er med i studiet.

Se eller gense livesendingen fra programmet:

Hør tidligere afsnit her.