Cordua & Steno 14. november: Tidligere topfigur forlader Alternativet

Politiserende fattigdomsstatistik, Venstres Landsmøde, få indvandrere i beskæftigelse, ubrugelige ideologier i klimakamp, falsk brev i arktisk politik og Tjekkiets uafhængighed af Kina i Cordua & Steno torsdag kl. 10.00

Cordua & Steno Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hør Cordua & Steno på Berlingske kl. 10.00-12.00 via berlingske.dk, Cordua & Steno på Facebook eller Berlingskes Facebookside.

Første time

Danmark Statistik puster antallet af fattige børn op til det seks-dobbelte af, hvad der ville være med Thorning-regeringens fattigdomsdefinition. Sådan lyder kritikken fra den borgerlig-liberale Cepos, der anklager Danmarks Statistik for at politisere debatten om fattigdom i Danmark. Debat mellem økonomerne chefkonsulent Jørgen Sloth, Cepos og specialkonsulent Jarl Quitzau, Danmarks Statistik.

På halvandet år har Københavns kommune spenderet 14 millioner kroner på projekter, der skal få især indvandrerkvinder i arbejde. Det er kun lykkedes at få 25 ud af næsten 600 i arbejde, uddannelse eller bare deltidsarbejde. Og i denne uge kom det fra her i Berlingske, at over 3000 ikke vestlige indvandrere har været på kontanthjælp i ti år. Hvad gør vi ved det. Debat mellem SFs Karsten Hønge og LAs leder Alex Vanopslagh.

Vi skal traditionen tro også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager og vende ugen i dansk politik. Blandt andet ser vi frem til Venstres ordinære landsmøde i weekenden.

Anden time

Ingen af de etablerede politiske ideologier giver os svarene på, hvordan vi håndterer den absolut største samfundsudfordring, nemlig klimakrisen, mener Alternativets tidl. politiske ordfører Carolina Magdalene Maier. Men hvad skal vi så gøre? Maier er gæst i programmet, hvor hun også taler ud om sit parti.

Dagbladet Politiken kunne forleden præsentere et mystisk forfalsket brev på forsiden af avisen. Brevet skulle forestille at være fra den grønlandske udenrigsminister til en central republikansk senator. Eksperter ser det som et angreb på sammenholdet i rigsfællesskabet og det dansk-amerikanske forhold, hvor især Grønland og de strategiske interesser i Arktis påkalder sig interesse. Hvem kunne dog have interesse i at fabrikere et sådant brev? Vi spørger generalsekretær i Atlantsammenslutningen Lars Bangert Struwe.

Overalt i verden ryster man i bukserne over Kinas politiske og økonomiske magt. Det har tit store konsekvenser, når lande eller byer siger, hvad de mener om Tibet eller Taiwan. Det troede de også i Tjekkiet, men det har sine fordele, når det siden viser sig, at Kina faktisk slet ikke investerer i landet. For eksempel nægter hovedstaden Prag at danse efter Beijings pibe. Vi taler med Berlingskes Asien-korrespondent Lene Winther.