Cordua & Steno 12. december: Her bliver fremtidens konflikter

Debat om klimalov, finske toppolitikere er yngre kvinder, borgerlige bør komme med modsvar til identitetspolitikkens overtagelse af universiteterne, fremtidens konflikter bliver mellem by og land, våbenhvile i Ukraine og Poul Høi om Brexit-valget i Cordua & Steno på Berlingske. Hør med torsdag på Facebook kl 10.00-12.00 eller på b.dk og siden på Podimo.

Podcast-værterne Jarl Cordua og Torben Steno. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. time

Danmark har fået en klimalov! Næsten hele folketinget står bag, blot ikke Liberal Alliance. Hvorfor ikke? Og hvorfor gik Venstre med? Debat om klimaloven mellem LAs leder MF Alex Vanopslagh og klimaordfører Thomas Danielsen,  MF, Venstre.

Finland har fået ny statsminister. Den yngste regeringsleder pt. i verden. Det er en kun 34 årig socialdemokratisk kvinde, som nu står i spidsen for – hvad der er tradition for i de tusind søers land – en bred koalitionsregering. I det hele taget vrimler det med yngre kvindelige politikere i toppen af finsk politik. Analyse af Lotta Nymann-Lindegren, der tidl. embedsmand i den finske udenrigstjeneste, men er nu seniorkonsulent i public affairsbureauet Miltton Europe.

De borgerlige er allerede tæt på at tabe kampen om universiteterne til unge identitetsbevægelser. Tiden er inde til at politikerne og især de borgerlige politiker kommer på banen med et modsvar til udviklingen, mener dr. phil., og lektor. Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Marianne Stidsen, der er gæst i programmet. Stidsen vil også kommentere det nylige valg på Universitetet, hvor de Konservative Studenter fik et overraskende godt valg på en dagsorden om at bekæmpe den identitetspolitik, som kritikerne mener, er ved at kvæle universiteterne

2. time

Verdens befolkningstal vokser kun med  1 pct. om året og vil stagnere omkring år 2070. I Europa vil det ske allerede om 20 år, hvorefter befolkningstallet vil falde. Allerede nu bliver landdistrikterne tømt for folk, fordi de unge i stigende grad bosætter sig i byerne. Omvæltningerne bliver dramatiske, og i fremtiden bliver konflikterne mellem land og by, vurderer økonomen Carsten Valgreen  partner, AGM Research i to nylige klummer i dagbladet Børsen.

Ukraine og Rusland forhandler fred med hinanden, og hidtil er en våbenhvile opnået mellem de russisk-støttede oprørere eller invasionsstyrker og den ukrainske regering. Er der håb om en varig fredelig løsning? Analyse af Claus Mathiesen, lektor ved Forsvarsakademiet og tidligere dansk forsvarsattaché i Ukraine.

Torsdag går briterne til valg. Vi får den endelige analyse af parlamentsvalget fra Berlingskes mand i England, Poul Høi.

Du kan høre tidligere afsnit af Cordua & Steno her.