Karen Jespersen går til Venstre

Til fjendens lejr. Den tidligere socialdemokratiske minister er meget ombejlet. Det tyder på, at hun skifter til regeringspartiet Venstre.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Karen Jespersen vender tilbage til dansk politik, skriver flere aviser i dag.

Karen Jespersen vil inden for de nærmeste dage officielt meddele, at hun stiller op for Venstre i en sikker kreds i Jylland. Det bekræfter en højtplaceret venstre-kilde over for Ekstra Bladet.

Gennem de seneste uger har rygterne svirret på Christiansborg, men forhandlingerne mellem Karen Jespersen og statsministerpartiet har været ført med kortene holdt tæt til kroppen.

Det er ifølge Ekstra Bladets oplysninger indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der har ladet en bemærkning falde til en lokal V-kredsformand, om, at det nok kunne være en god idé med en telefonopringning til socialdemokraternes tidligere social- og indenrigsminister.

Det næste par dage er Karen Jespersen 'i tænkeboks', men inden for ganske overskuelig tid bliver den nye alliance mellem 'Ø-Karen' og Venstre offentliggjort, skriver Ekstra Bladet. Ifølge avisens oplysninger skal tiden i tænkeboks bruges til at varme op under det håndslag om en ministerpost, som Karen Jespersen gerne vil have aftvunget regeringstoppen, inden det meldes endeligt ud, at hun har sagt ja til at stille op for Venstre.

København vil også have hende

På et møde i sidste uge i Indre By-kredsen i Venstre i København - den tidligere Rådhuskreds - blev Karen Jespersens navn også nævnt som en mulighed, skrivet B.T.

Kredsen skal finde en ny folketingskandidat efter den tidligere politiske ordfører Jens Rohde, der forlader Folketinget ved næste valg for at hellige sig jobbet som radio-direktør.

Men formanden for Indre By-kredsen, Jes Kjær Jessen, understreger, at intet er besluttet endnu:

- Vi er ved at undersøge forskellige personer, der kan profilere Venstre-holdninger på en god og effektiv måde. Karen Jespersen kan være en mulighed. Men det er der også andre, der kan, siger Jes Kjær Jessen.

I går talte statsminister Anders Fogh Rasmussen varmt om Karen Jespersen. Første gang, han inviterede hende ind i varmen hos Venstre, var for 12 dage siden efter regeringens seminar på Havreholm, hvor Fogh understregede, hvor enig han er med Karen Jespersen.

For at flirten kan udvikle sig til noget mere fast, kræver det, at nogen spiller ud. Enten skal en kreds henvende sig til Karen Jespersen eller omvendt. Og lige nu går alle parter rundt om den varme grød uden rigtig at turde byde op.

I København er der fire ledige kredse: Sundbyvester, Indre By, Nørrebro og Vesterbro. I Århus er der også fire ledige kredse. Himmerland bliver ledig efter Christian Mejdahl og Guldborgsund bliver ledig efter Sv. E. Hovmand.

En meningsmåling i B.T. 16. januar viste, at Karen Jespersen kan trække ni mandater helt alene, hvis hun dannede sit eget parti.

Men også kredse i Konservative og Dansk Folkeparti er ude efter den populære stemmesluger, der trækker fulde huse når hun rejser land og rige rundt med sin mand Ralf Pittelkow og holder foredrag om islamister og naivister.

- Alle tre partier bager på hende i øjeblikket. Det kan der ikke være tvivl om, siger en konservativ kilde.

Kilde: Ekstra Bladet og B.T.