Gaver er tilbage i markedsføringen

ErhvervsBladetFra 1. januar blev det igen tilladt at lokke kunderne med en gave oven i handlen. Erhvervslivet jubler, og marketingekspert forudser et boom i gaveregnen fra virksomhederne.

Fra årsskiftet blev det lovligt at forære gaver væk, når man sælger sine produkter, og det vil danske virksomheder komme til at benytte sig flittigt af. Det mener jurister og reklamefolk.

- Jeg har oplevet en betydelig interesse fra vores medlemmers side, og mange står klar i kulissen, siger advokat Lars Bay fra Brancheorganisationen Dansk Erhverv.

Hos Forbrugerombudsmanden har jurist Anne Zermann Nielsen allerede fået flere henvendelser fra virksomheder, der søger besked om, hvorvidt deres gaveplaner er lovlige.

Betingelsen for, at man med ro i sindet kan "yde tilgift", som der står i markedsføringsloven, er, at man giver grundige oplysninger om gavens reelle markedsv ærdi

Elgiganten var en af de første, der i sidste uge kom på banen med et tilbud om en gratis skirejse, hvis man køber et fladskærms-tv. Hardwaregiganten Dell vil også benytte sig af muligheden for at yde tilgift, oplyser marketingdirektør Peter Larsen.

- Indtil videre er det planen at forære relaterede produkter til varen. Eksempelvis en printer til en pc, forklarer han

Læs hele artiklen på erhvervsbladet.dk