Dårlig sommer giver mange drukneulykker

På få uger er syv mennesker druknet ved badeulykker i Danmark. Rådet for Større Badesikkerhed kritiserer nu myndighederne for dårlig koordinering af livredning.

Trods det dårlige sommervejr er ikke færre end syv turister druknet ved badeulykker i Danmark bare i den seneste uge, skriver Berlingske Tidende.

Der findes ingen officiel landsdækkende statistik for drukneulykker i danske farvande, men at dømme efter avisernes omtaler er mindst 15 mennesker druknet herhjemme siden nytår, og det får Rådet for Større Badesikkerhed til at rette en kraftig kritik mod den manglende koordinerende indsats på livredningsområdet i Danmark.

- De farligste badesteder er der, hvor der ikke er opsyn. Derfor skal vi se at komme i gang med at lave en landsdækkende livredderorganisation, der er perfekt. Det vil sige, at man har livredderstationer stående kontinuerligt med 10-15 kilometers afstand på de danske strande - stationer, som systematisk samarbejder med hinanden, siger formand gennem 24 år for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael B. Aller.

/ritzau/