Thorborg finder styrken i sig selv

Iværksætter Martin Thorborg var igennem alle ledelsesbøger for at finde opskriften på det perfekte lederskab. I dag bekender han sig til sig selv. Men han mangler stadigvæk at blive bedre til at lytte. Og så er han fuldstændig panisk angst for at dø. Læs uddrag af ugens Chefliv.

Hvilken slags leder er du?

”Jeg går ind for samarbejde. Jeg gider ikke at være sur og lave regler, og jeg giver mine medarbejdere meget vide rammer. Man skal give ansvaret til folk, og ikke bare bestemme over dem. Hvis folk bliver behandlet som pattebørn, så begynder de at opføre sig som pattebørn. Det er ren folkeskolementalitet. Hvis der ikke sidder dygtige mennesker omkring mig, bliver jeg fuldstændig handlingslammet.”

”Uha, masser af gange. Jeg er bedre til at snakke end at lytte. Det må jeg jo nok erkende. Især i starten af min karriere var jeg frustreret. Jeg havde ingen forudsætninger for at lede, og det gik meget stærkt. Jeg anede ikke noget om det, så jeg læste alle mulige bøger om ledelse. Der gik tre år, hvor jeg var meget frustreret og forvirret som leder. Så gik det op for mig, at ledelse handler om at kigge på sig selv og bruge sine egne svagheder og styrker. Jeg var jo ikke Kai Dige Bach eller Lars Larsen. Jeg havde en naiv holdning om at ledelse kunne sættes på en formel. Jeg tror på coaching, fordi det handler om noget inden i dig selv. Det ærgrer mig, at flere ledere ikke finder styrken i sig selv i stedet for at købe hjælp af utroværdige konsulenter.”

Hilsen til dansk erhvervsliv?

”Hvis jeg skal være lidt flabet, vil jeg gerne sende en hilsen til alle de fede katte, der sidder derude og tjener penge på matchmaking og headhunting uden nødvendigvis at tilføre virksomhederne nogen værdi. Jeg kommer efter jer, og jeg gør det hårdt.”

Læs ugens Chefliv i Berlingske Nyhedsmagasin fredag

Læs mere på bny.dk