Fynsk motorvej genåbnet

15-20 personer måtte søndag på skadestuen og omkring 50 biler måtte slæbes bort fra motorvej E20 ved Middelfart efter en dag med mange trafikuheld.

Bilkøen på Motorvej E20 på Fyn strakte sig søndag aften helt fra Odense til Middelfart efter en kaotisk dag med stribevis af trafikuheld. Men først på aftenen lysnede det dog for bilisterne, da motorvejen atter blev genåbnet for trafik, oplyser Fyns politi i Odense.

Status efter en dag med tåge og glat føre er, at omkring 50 personbiler var impliceret i større og mindre sammenstød, og 15-20 personer kom lettere til skade. Vejstrækningen mellem afkørsel 54 og 57 måtte ad flere omgange spærres helt af for trafik, og bilisterne måtte i stedet snegle sig vej over den Gamle Lillebæltsbro.

- Folk har ikke kørt efter forholdene, og det så vi jo så resultatet af i dag. Der blev kørt for stærkt, bilisterne overholdt ikke bremseafstanden, siger vagthavende hos politiet i Odense.

I første omgang blokerede et sammenstød klokken 8.40 ved afkørsel 57 trafikken i vestgående retning, og ni personer måtte på hospitalet med kvæstelser.

Senere stødte to lastbiler sammen og blokerede trafikken mod øst, og over middag sendte endnu to uheld yderligere fire trafikanter på sygehuset.

/ritzau/