Præster skal give hånd

Mandlige præster i Viborg Stift kan ikke længere slippe for at give kvindelige præster hånd i forbindelse med ordination.

Karsten Nissen - biskop i Viborg Stift - har nu skåret igennem: Mandlige præster skal give hånd til kvindelige kolleger. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Biskoppen i Viborg Stift, Karsten Nissen, har netop besluttet, at alle mandlige præster i stiftet fremover skal give hånd til kvindelige præster.

Et lille mindretal af præster har hidtil nægtet at give kvindelige præster hånd i forbindelse med, at de er blevet ordineret, men den skik har biskoppen altså ændret nu.

Dermed kommer der til at gælde de samme regler i Viborg Stift som i resten af landets stifter.

Sagen om præsterne, der ikke vil give hånd, kom frem i sommer, da det viste sig, at godt ti mandlige præster kunne slippe for at give et symbolske håndtryk til anerkendelse af en ny, men kvindelig præst.

”Der må ikke være tvivl om, at der er ligeberettigelse mellem mænd og kvinder, og jeg er overbevist om, at præsterne vil respektere beslutningen,” siger biskop Karsten Nissen om sin beslutning til DR:.

”Jeg er biskop for begge parter. Jeg har været nødt til at skære igennem. Kvinder og mænd er fuldt ud ligeberettigede som præster.”