Sådan slipper du af med en led stodder

Vi møder dem alle i dagligdagen: Kollegaer, chefer eller medarbejdere, der er nedladende, arrogante og som ikke har respekt for andre mennesker. Læs her hvordan du tackler dem.

»Nååh, der var du nok dygtig, hva?!« eller ”Hvordan fanden er det du ser ud!?”Har du fået kommentarer som disse, har du sikkert mødt en rigtig led stodder på jobbet. Et fænomen, der indtil nu er faldet ind under betegnelser som »chikane« eller »mobning«.

De fleste har sikkert mødt ubehøvlede personer - enten i privatlivet eller på jobbet. Vi taler om personer, der med fuldt overlæg piller ved andres selvfølelse og selvtillid udelukkende med den ene hensigt i at pille andre ned.Desværre er mange nødt til at leve med »problemet«, fordi de er ansat på samme arbejdsplads.

Bemærkninger som »Du kan da ikke mene, at du vil aflevere den der rapport!« sagt med slet skjult foragt, eller »Er der da ikke andre end mig, der kan tænke sig om her på stedet!« er eksempler på en nedladende holdning til andre, som kan ødelægge stemningen og samarbejdet på en arbejdsplads.

Af samme grund har forfatteren til bogen med den noget uskønne titel »Nul røvhuller-reglen«, Robert I. Sutton, lavet en liste med ideer til at komme af med, hvad vi her vælger at kalde ’lede stoddere’. Læs med her, og lær, hvordan du slipper for de ubehagelige personer på arbejdspladsen.