Autister har succes som computergenier

En it-uddannelse for autister skaber begejstring blandt flere virksomheder. Det viser en ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Computerinteresserede autister indtager det danske arbejdsmarked med stor succes. En ny evalueringsrapport fra Danmarks Evalueringsinstitut EVA viser, at virksomhederne er begejstrede for dimittenderne fra uddannelsen AspIT.

- Virksomhederne får løst nogle opgaver, som de ellers ikke ville få løst og tager samtidig et socialt ansvar, som mange af virksomhederne lægger stor vægt på, siger konsulent Peter Toft, der står bag rapporten.

AspIT er en uddannelse, som henvender sig til personer med aspergers syndrom, der er en mild form for autisme.

21-årige Glenn Christensen har været gennem uddannelsen og arbejder nu på Nørremarksskolen i Vejle.

- Når jeg går på arbejde, føler jeg, at jeg gør en forskel, fordi der er noget, jeg er god til. Samtidig kommer lærerne tit og siger til mig, at det er et fantastisk stykke arbejde, jeg laver her, siger han.

En stor del af de op mod 20.000 danskere med aspergers syndrom får eller ender på førtidspension, når de er færdige med skolen, fordi de ikke kan passe et normalt arbejde.

Derfor er AspIT-uddannelsen unik, forklarer Peter Toft fra EVA. Den gør nemlig aspergers syndromet til et plus i en tid, hvor flere og flere unge får stillet forskellige diagnoser.

- Det betyder, at flere kommer gennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet. AspIT betragter aspergers syndromet som en styrke og udnytter aspergernes interesse for computere positivt, siger han.

Uddannelsen tager tre år og udbydes på erhvervsskoler otte steder i landet.

/ritzau/