Nye produkter

Fugtmåler fra Morsø Jernstøberi A/S / Lindab lancerer Silent Duct / Hurtigttørrende gulvlak.

Lindab lancerer Silent Duct

Lindab Ventilation A/S med hovedsæde i Haderslev lancerer nu et komplet system af ventilationskanaler med integreret lyddæmpning.

Det nye system hedder Silent Duct og løser det tidligere kendte problem med, at lyddæmpning er 'noget, der skal bygges uden på kanalerne' og derfor ofte kan virke skæmmende på udseendet af kanalsystemet.

På Silent Duct er lyddæmpningen i stedet bygget ind i kanalerne, så den reelt bliver usynlig. Kanalerne bliver blot lidt større, men får så til gengæld et mere harmonisk udseende med ens dimensioner i hele længden.Silent Ductvil er udviklet til bygninger, hvor støjniveauet spiller en vigtig rolle, og hvor kanalsystemet skal være synligt og indgå som en del af rummets arkitektoniske udtryk.

Silent Duct består af et yderrør, et perforeret inderrør, to tilslutninger og et mellemliggende lyddæmpende materiale i tykkelsen 25 mm eller 50 mm.

Systemet leveres i de fleste dimensioner fra 100 mm op til 500 mm i diameter og leveres som standard i tre meters længde. De kan desuden leveres på fixmål eller afkortes til de ønskede længder.

Fugtmåler fra Morsø Jernstøberi A/S

Morsø lancerer en fugtighedsmåler, som kan stikkes ned i det kløvede brænde og give en præcis måling af træets fugtighed. Resultatet vises digitalt med store tydelige tal i et oplyst display.

Den nye Morsø fugtighedsmåler fungerer ved, at fire spidse målefølere på cirka fem millimeter stikkes ind i brændet på langs med træårerne, og efter ganske få sekunder kan resultatet aflæses i displayet. På bagsiden af måleren findes en indikator, hvor man kan se, om den målte værdi har et acceptabelt niveau med hensyn til fyring i brændeovnen.

Hurtigttørrende gulvlak

Trip Trap lancerer en ny mat gulvlak med en helt speciel hærder, der reducerer tørretiden på nylakerede gulve til kun to timer.

Nyheden hedder Trip Trap Heavy Performance og er en tokomponent vandbaseret gulvlak med en hærder, der også forhindrer lakken i at hærde op i bøtten. Hærderens virkningstid i lakken er nemlig kun fire timer, og det betyder, at man ikke behøver at bruge al lakken den samme dag, men kan gemme noget til de næste dage. Det skal bruges inden for et par dage.

Lakken giver gulvet en ikke-gulnende og meget slidstærk overflade med en glansgrad på kun ti, hvilket vil sige, at lakken er så mat, at det nylakerede gulv får et udseende, der minder om det matte og naturlige look ved et oliebehandlet gulv, og samtidig bevarer det lakkens praktiske fordele. Den kan anvendes på såvel nye, ubehandlede gulve som på tidligere lakerede og oliebehandlede gulve.