Nye lån giver ventetid hos realkreditten

Boligejernes interesse for de nye garantilån er nu så stor, at den skaber ventetid og problemer flere steder hos realkreditten.

BRFkredit indrømmer således åbent, at de på det seneste "har været for langsomme til at servicere kunderne."

De dage, hvor aktiviteten har været størst, har telefonkøen for at komme igennem til en medarbejder hos BRFkredit, da også været oppe på voldsomme 62 personer.

- Det er klart utilfredsstillende. Men forklaringen er, at der er meget stort run på os, siger cheføkonom hos BRFkredit, Jens Christian Nielsen.

Han tilføjer, at det også er kunder fra konkurrenterne, der henvender sig i stort tal, fordi der er spare at penge ved at tage garantilån hos BRFkredit.

- På et lån på én million kroner er besparelsen 1.000 kroner hvert år før skat i forhold til et garantilån hos Realkredit Danmark og Nordea Kredit, siger cheføkonom hos BRFkredit, Jens Christian Nielsen.

BRFkredit har indtil videre skrevet 3.000 kunder op til de nye garantilån, som de starter med at udbetale fra i morgen den 8. december.

- Ud over dette sælger vi for tiden lån med kurssikring for 100 milioner kroner om dagen, siger Jens Christian Nielsen.

Hos Nykredit afviser vicedirektør Flemming Haahr Vesterbradt, at de har nogen nævneværdig ventetid.

- Men vi er i dialog med omkring 3.000 kunder, der ønsker vores nye RenteMax-lån, siger han.

Hos Realkredit Danmark melder cheføkonom Sune Worm Mortensen også om et meget højt tempo, som i starten skabte en pukkel af sager.

- Men den er væk, så vi kan godt håndtere lån med meget kort varsel nu, siger han.

Også hos BRFkredit går det bedre.

- De fleste henvendelser besvares inden for 20 sekunder. Vores mål er, at 80 pct. af samtalerne skal besvares inden for 20 sekunder, siger Jens Christian Nielsen.

Samlet er der nu over 12.000 danskere, som har bedt om at få et tilbud - eller som allerde har hjemtaget - et af de nye garantilån, hvis også Nordea Kredit tælles med.

Renten er dog faldet en del de sidste dage, og det er med til at øge interessen for låneomlægninger og de nye låneformer. Så tallet ventes at blive langt større i de kommende uger og måneder.

Berlingske Tidende