Redgreen vil sælge tøjmærker fra

Redgreen har lagt en ny strategi for at komme flere års skrantende regnskaber til livs. Den betyder, at tøjmærkerne Choise og Liva er sat til salg, at flere opgaver outsources, og at virksomheden har fyret ca. 50 medarbejdere.

- Vi skal være et brand til det øvre segment. Redgreen har ingen sammenfaldende kunder eller leverandører med Choise og Liva, så vi kan ikke udnytte det store potentiale, der ligger i de to mærker, siger adm. direktør Peter Henriksen, der tiltrådte i virksomheden d. 1. juli 2004.

Nyt image

Choise er et dametøjsmærke for kvinder over 35 år, og Liva henvender sig til "kraftige piger, som gerne vil være smarte". Når de to mærker bliver solgt fra, vil tøjvirksomheden koncentrere sig om Redgreen, der hidtil har specialiseret sig i kvalitetstøj med et maritimt look og tøjmærket Imitz.

-Imitz har et kreativt og designmæssigt touch. Og det er det, vi skal køre efter i fremtiden. Vi vil ikke løbe fra vores historie, men Redgreen får et andet og mere sofistikeret image, siger Peter Henriksen.

Han er ikke bekymret for den betydelige omsætningsnedgang, som salget af Choise og Liva indebærer.

- På sigt er dette en investering. Vi vil samle fokus på vores kernekompetencer og etablere Redgreen som en rentabel modevirksomhed, hvor design og kvalitet er i højsædet, siger Peter Henriksen.

Sofistikeret livsstilFremover vil virksomheden lægge sine investeringer i sofistikerede livsstilsprodukter. Den overordnede strategi er at brande Redgreen som et tøjmærke, der prismæssigt ligger 15-25 pct. under luksusmærker som Max Mara, Hugo Boss og Ralph Lauren.

- Vi vil udfylde det hul i markedet, som ligger under disse high price mærker, siger Peter Henriksen, der har en fortid hos bl.a. Bestseller og Sand.

Med de nye tiltag er det hans ambition, at gøre Redgreen til en en stærk international spiller med en sund indtjening. Det sidste årsregnskab fra Redgreen viste en nettoomsætning på 436 mio. kroner og et underskud på 4,5 mio. kroner.

Berlingske Tidende