Sådan skete togulykken

Den voldsomme togulykke i Sverige skyldes, at den bageste skovl på en gravemaskine fik fat i siden på toget og gentagne gange blev kastet rundt og smidt ind mod venstre side af togvognene.

Det forulykkede X2000-tog, der havde kurs mod København. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJORN PERSSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gravemaskine, som blev brugt ved sporarbejde på ulykkesstrækningen, gled ifølge den svenske avis Expressen ned fra den vogn, hvor maskinen stod klar til nattens arbejde. 

Da X2000-toget på vej fra Stockholm mod København i det samme kørte forbi, fik gravemaskinens bageste skovl fat i venstre side af en forbipasserende togvogn, og ulykken var en realitet.

Læs også øjenvidneberetning: Børn stod og græd over det hele

Den voldsomme kraft fra toget fik gravemaskinen til at snurre rundt og igen blive smidt ind i venstre side af togvognene, som fik smadret vinduerne og revet siderne op. Mindst tre gange gentog det sig, skriver Expressen. Gravemaskinens fører blev ved kollisionen kastet ud af førerhuset, men var ved bevidsthed, da han blev fundet af redningsmandskabet.

Kunne have gået meget værre

Den voldsomme kollision kunne have fået endnu værre følger, hvis toget var blevet afsporet, siger Lennart Månsson, indsatsleder ved Räddningstjänesten i Östra Götaland til Expressen.

Læs også: To svenskere i livsfare efter togulykke

Men toget blev stående på skinnerne og standsede små 700 meter, efter at det havde ramt gravemaskinen.

Ifølge avisen Dagens Nyheter måtte der kun køres med 70 kilometer på strækningen som følge af sporarbejdet.