Læs onsdagens business-kalender

Her er nogle af dagens store begivenheder.

Onsdag offentliggør Nordea Bank sit årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS

Business

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Rias (kl. 10.00)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: NNIT, Nordea Bank (kl. 07.00, Pressemøde kl. 9.30. Telekonference kl. 14.30), Ringkjøbing Landbobank
Peers: Genmab (Novartis, FY)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Formue og gæld 2014
Udland:
- 8.00: Tyskland: Forbrugertillid, feb
- 16.00: USA: Salg af nye boliger, dec
- USA: Rentemøde i Fed

I dag offentliggør Nordea Bank sit årsregnskab.

Politik/EU

I dag skal Europarådets Parlamentariske Forsamling diskutere Fifa-kandidater, flygtningekrisen og bekæmpelse af terrorisme.

Uformelt møde mellem EU's konkurrenceministre om forskning og innovation. Det hollandske formandskab har tre prioriteter: fremme af investeringer, tilvejebringelse af de rette vilkår for forskning og innovation samt forbedring af vidensudveksling gennem Open Science/Open Access.

Folketingets Finansudvalg har i dag indkaldt finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til et åbent samråd. Udvalget har bedt finansministeren om at redegøre for, hvordan regeringen vil håndtere de stigende udgifter i kommunerne til integration af asylansøgere.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er i dag kaldt i samråd om glyfosat-produkter. Udvalget har bedt ministeren redegøre for, om hun mener, at EU's fødevareeksperter i EFSA har sagligt belæg for at konkludere at glyfosat ikke er kræftfremkaldende i modstrid med konklusionerne fra sundhedseksperterne i Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Den årlige vurdering af korruption verden over fra Transparency International bliver i dag offentliggjort. Undersøgelsen, Corruption Perceptions Index, fokuserer på korruption i de forskellige landes offentlige systemer. Danmark har flere år ligget i toppen af listen, hvilket betyder, at Danmark er det mindst korrupte land foran lande som New Zealand, Finland, Sverige og Norge.

Retssager

Retten i Lyngby fortsætter med en straffesag, hvor to ejendomsspekulanter og en advokat er anklaget for skyldnersvig og anden økonomisk kriminalitet for cirka 33 millioner kroner. Anklagerne har netop beskåret sagen og har reduceret tiltalen med 74 millioner kroner i forhold til det oprindelige anklageskrift. Denne dag og den følgende ventes anklagerne og forsvarerne at holde deres procedurer, hvor de opsummerer sagen.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.